Πολιτικη

Ο Γ. Παπαηλιού στην εκδήλωση προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

"Να περιληφθεί στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία διακριτό κεφάλαιο για την περιφέρεια-την ύπαιθρο", ζήτησε ο βουλευτής Αρκαδίας.  

Κατά την παρέμβασή του, στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αρκαδίας για τις προγραμματικές θέσεις του, ο βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού παρενέβη, αναφέροντας, μεταξύ των άλλων τα εξής :   

Στο κοινωνικά δίκαιο υπόδειγμα παραγωγικής ανασυγκρότησης που προτείνεται εντάσσεται και η πολιτική περιφερειακής και ενδοπεριφερειακής  σύγκλισης και συνοχής, δεδομένων των (ενδο) περιφερειακών ανισοτήτων. 

Η ύπαιθρος πρέπει να βρεθεί στο επίκεντρο, διότι μέχρι σήμερα όλα (άνθρωποι, πόροι, δραστηριότητες) συγκεντρώνονται στην  Αθήνα-Αττική.  Οι επενδύσεις πρέπει να στηρίζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας ή  κάθε μικρότερης χωρικής ενότητας, τα οποία να κατευθύνουν την ανάπτυξη (κάθε περιοχής), με τρόπο που να καθίσταται βιώσιμη.

Σε αυτό το πλαίσιο (για την Πελοπόννησο, ειδικότερα την Αρκαδία και όχι μόνον)  απαιτούνται, η κατασκευή έργων υποδομής, η ανάπτυξη των δικτύων μεταφορών, επικοινωνίας και ενέργειας, η πρόσβαση όλων στις ψηφιακές υπηρεσίες, η διαχείριση των υδάτινων πόρων και των αποβλήτων.  Επιπλέον η σύνδεση όλων αυτών με τα τοπικά αγροτικά προϊόντα σε συνδυασμό με τη μεταποίησή τους και με την παροχή ποιοτικών τουριστικών υπηρεσιών ειδικού τύπου.

Να δοθεί έμφαση στις προβληματικές και μειονεκτικές περιοχές, που και αυτές έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να προσανατολίσουν την τοπική ανάπτυξη. 

Οι τομείς της υγείας και της εκπαίδευσης πρέπει να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο σε αυτές τις περιοχές (σε σχέση με την αντιμετώπισή τους στις αστικές περιοχές), ώστε να παραμείνουν ζωντανές και να αρθεί η απομόνωσή τους.

Προτείνεται να περιληφθεί στις προγραμματικές θέσεις διακριτό κεφάλαιο για την περιφέρεια-την ύπαιθρο.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.