Πολιτικη

Κικίλιας: Βλέπουμε από Φθινόπωρο τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Συνέντευξη του Υπουργού Υγείας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον Ιούνιο προβλέπεται να ξεκινήσουν να εμβολιάζονται οι υγιείς σαραντάρηδες, όπως υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ -ΜΠΕ, εφόσον βέβαια τηρηθούν οι παραδόσεις του β' τριμήνου.

Απαντώντας σ' ερώτηση σχετικά με το ποσοστό όσων δεν εμβολιάζονται, κάλεσε για μια ακόμη φορά τους ηλικιωμένους να εμβολιαστούν. «Θέλω να απευθύνω για μία ακόμη φορά έκκληση στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν έχουν εμβολιαστεί, να το κάνουν το συντομότερο δυνατό» αναφέρει ο υπουργός Υγείας, ο οποίος υποστήριξε ό,τι το φθινόπωρο θα επανεξεταστεί το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

«Όσον αφορά τους υγειονομικούς μας, οι γιατροί μας έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε ένα ποσοστό 80%, το ποσοστό στους νοσηλευτές είναι χαμηλότερο, αλλά πιστεύω ότι θα ανέβει και άλλο. Το φθινόπωρο, σε ουδέτερο χρόνο, θα ξαναδούμε από την αρχή το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού»

Σχετικά με το πότε αναμένεται να δείξει σημάδια "ύφεσης" η πανδημία, τόνισε πως: «Το πότε ακριβώς δεν είναι γνωστό. Ελπίζουμε μέσα στον Μάιο να έχουμε σημαντική υποχώρηση».

Όσον αφορά στο ποσοστό ανοσίας του γενικού πληθυσμού στη χώρα,  ανέφερε ότι «Από 10% στα τέλη του 2020, οπωσδήποτε έχει αυξηθεί σημαντικά με την κυκλοφορία του ιού από τότε, στο τρίτο κύμα που διανύουμε. Ο συνδυασμός της ανοσίας αυτής με τον εμβολιασμό, αλλά και άλλους παράγοντες που τόνισε και ο καθηγητής Τσιόδρας, όπως η βελτίωση του καιρού και η συμμόρφωση στα μέτρα, θα οδηγήσει σε σταδιακή βελτίωση της κατάστασης».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.