Πολιτικη

ΑΡΚΑΔΙΑ: ΚΙΝΑΛ και ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ αποχαιρετούν τον Δ. Ταλαγάνη

Τι αναφέρουν οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν.

Το Κίνημα Αλλαγής Αρκαδίας αποχαιρετά σήμερα έναν ευπατρίδη και σπουδαίο Έλληνα ζωγράφο και αρχιτέκτονα. Ο Δημήτρης Ταλαγάνης υπήρξε  ενεργός μέχρι το αναπάντεχο τέλος της ζωής του, αφού η προσφορά για το κοινωνικό σύνολο ήταν ιδιαίτερα έντονη. 

Καλλιτέχνης διεθνούς φήμης κατάφερνε μέσω των έργων που δημιουργούσε να εκφράζει όλες τις εποχές και τους προβληματισμούς της κοινωνίας. Η αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα του την Αρκαδία ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. 

Ως οραματιστής εμπνεύστηκε την δημιουργία ενός σύγχρονου μνημείου στην Πλατεία Άρεως αφιερωμένου στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. 

Φιλοτέχνησε αντικείμενα τέχνης με ιδιαίτερα συμβολική αξία όπως το μετάλλιο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, το αναμνηστικό μετάλλιο στη συνάντηση Ρέιγκαν – Γκορμπατσόφ, την ποιμαντική ράβδο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τα αναμνηστικά της Επιτροπής Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. 

Η απώλεια του Δημήτρη Ταλαγάνη δημιουργεί ένα τεράστιο κενό στον πολιτισμό μας. 

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. 

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Ταλαγάνης, γιος του Νιόνιου Ταλαγάνη αγωνιστή του ΕΑΜ – ΕΛΛΑΣ και ΔΣΕ που εκτελέστηκε στον Αϊ Θανάση στην Τρίπολη το Γενάρη του 1949 με απόφαση του έκτατου Στρατοδικείου Τρίπολης. Ανιψιός του Γιάννη Ζεύγου στελέχους του ΚΚΕ που δολοφονήθηκε το 1947 στη Θεσσαλονίκη.

Γεννήθηκε το 1945 και πήρε το όνομα του αδερφού του που είχαν σκοτώσει οι Γερμανοί το 1943 στο Ζέλι Αρκαδίας. Σπούδασε στη Σοβιετική Ένωση και υπήρξε ένας Αρχιτέκτονας,  Γλύπτης και Ζωγράφος διεθνούς κύρους και εμβέλειας.

Το παράρτημα Αρκαδίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.