Πολιτικη

Tρίπολη: "Κόντρα" για την ανάπλαση της πλατείας Α. Βασιλείου

Το θέμα της παρουσίασης των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση αλλά και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.

Η κριτική που ασκήθηκε από τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Σμυρνιώτη, ο οποίος επεσήμανε κάποιες, κατά την άποψή του, "ελλείψεις" στο σχεδιασμό και "ολιγωρία" της Δημοτικής Αρχής, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, αφού δήλωσε πως υφίστανται εκδηλώσεις οι οποίες θα γίνουν- εάν επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση- αλλά δεν αναφέρθηκαν στην παρουσίαση, είπε πως θα περίμενε και από τον κ. Σμυρνιώτη να δώσει συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή, αφού, κατά κοινή ομολογία όπως είπε, το πρόγραμμα της Τρίπολης είναι το πλουσιότερο μεταξύ των αντίστοιχων που παρουσίασαν οι πόλεις της χώρας. Ουσιαστικά, χαρακτήρισε "μικροπολιτική" την κριτική που ασκήθηκε. 

Αντιπαράθεση μεταξύ των δυο προαναφερθέντων υπήρξε και επί του έργου της αναπλάσεως της κεντρικής πλατείας της πόλης, με τον κ. Σμυρνιώτη να χαρακτηρίζει "υπερκοστολογημένο" το έργο- μάλιστα, είπε πως δεν έχει δει τον αναλυτικό προϋπολογισμό, παρότι μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, καθώς δεν του εστάλη ηλεκτρονικά- και τη μελέτη "ανώνυμη". Επίσης, ο κ. Σμυρνιώτης εξέφρασε αντιρρήσεις και ως προς τη φυσιογνωμία που θα έχει η πλατεία, όταν ολοκληρωθεί το έργο κι ανέφερε πως υπήρχε μελέτη καλύτερη από την σημερινή. Ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως η μελέτη είναι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και έχει υπογραφές, ενώ, όσον αφορά τον προϋπολογισμό, δήλωσε πως δεν βγαίνει από τον Δήμο κι εξαρτάται από τα υλικά. Για την μελέτη στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Σμυρνιώτης, εξήγησε πως θα έπρεπε να επικαιροποιηθεί, αλλά, ούτως ή άλλως, η Δημοτική Αρχή έκρινε πως το προτεινόμενο σχέδιο δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. 

Να σημειώσουμε πως η παλαιότερη μελέτη χρονολογείται από τις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. 

"Θεωρούμε πως η Πλατεία του Αγίου Βασιλείου πρέπει να γίνει η καλύτερη της Πελοποννήσου", είπε ο κ. Δήμαρχος, αναφέροντας πως θα χρησιμοποιηθούν τα βέλτιστα υλικά, ενώ η ένταξη του έργου σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα, εξασφαλίζει την υλοποίηση του έργου αλλά και το γεγονός πως ο Δήμος Τρίπολης δεν θα δαπανήσει χρήματα. Ο κ. Σμυρνιώτης, πάντως, ευχήθηκε να τελειώσει το έργο αλλά ανέφερε πως θα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα, πριν γίνει η σχετική παρουσίαση, ενώ υποστήριξε πως θα έπρεπε να γίνει "αντιπαραβολή" των δυο μελετών. Ο κ. Τζιούμης δήλωσε πως το έργο θα τελειώσει και η πόλη θ' αλλάξει εικόνα. 

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Σμυρνιώτης υποστήριξε πως το έργο έγινε ακριβότερο "από τη μια επιτροπή στην άλλη", με τον κ. Τζιούμη να δεσμεύεται πως θα στείλει αύριο (σ.σ. Πέμπτη 22 Απριλίου 2021) τον αναλυτικό προϋπολογισμό στον κ. Σμυρνιώτη και τον τελευταίο να δηλώνει πως θα στείλει στον κ. Τζιούμη ότι στοιχεία έχει λάβει από την Οικονομική επιτροπή.

Για το θέμα των εκδηλώσεων, "επιφυλάξεις" εξέφρασε και ο κ. Νίκος Τσιαμούλος, ενώ έγινε κι εκτενής αναφορά-συζήτηση για το θέμα των αδέσποτων ζώων, όπου ο τελευταίος υποστήριξε πως "έχουν αυξηθεί τους τελευταίους 2 μήνες, όλοι το βλέπουν", αλλά το ζήτημα, ουσιαστικά, παραπέμφθηκε στις "καλένδες" του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.