Πολιτικη

Γιαννακούρας σε Μπουντρούκα: Λάθος πόρτες χτυπάς!

"Μήπως ξεχνάτε ότι είστε το δεκανίκι του Νίκα;" αναρωτάται ο τ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας.

Διαβάζοντας την επιστολή που έστειλες προς τους επικεφαλής των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, που κοινοποιήθηκε σε εμάς, τους φτωχούς περιφερειακούς συμβούλους, λες και δεν είμαστε ισότιμα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως και οι επικεφαλής, περί υποβάθμισης του συγκεκριμένου οργάνου, αναγκάζομαι να σου απαντήσω γιατί πραγματικά, πέραν της δικαιολογημένης αγανάκτησής σου για το επίπεδο του ΠΕΣΥ, κάτι το οποίο και εμείς διαπιστώνουμε και αγανακτούμε, στενοχωριόμαστε και αντιδρούμε, δεν κατανοώ την παραπάνω δική σου ευαισθησία.

Τα Περιφερειακά Συμβούλια, το ανώτερο όργανο σε κάθε Περιφέρεια, δυστυχώς,  όχι μόνο υποβαθμίστηκαν αλλά απαξιώθηκαν πλήρως με απανωτές αποφάσεις της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά πότε η ΝΔ ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην διεύρυνση της Δημοκρατίας.

ΟΧΙ ψήφισε στην μεταρρύθμιση για αιρετό Νομάρχη. 

ΟΧΙ ψήφισε στην μεταρρύθμιση του Καποδίστρια. 

ΟΧΙ ψήφισε στην μεταρρύθμιση του Καλλικράτη. 

ΟΧΙ ψήφισε στη μεταρρύθμιση του Κλεισθένη.  

Και τώρα έρχεται και βάζει ταφόπλακα στη λειτουργία του ΠΕΣΥ με την μεταφορά αρμοδιοτήτων προς την Οικονομική Επιτροπή, στην οποία έδωσε τη δυνατότητα να λαμβάνει αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα με μία επίπλαστη πλειοψηφία, η οποία δεν απηχεί την ψήφο των πολιτών, αλλά οφείλεται στις Κυβερνητικές αποφάσεις.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου , πέρα από τη γενικότερη υποβάθμιση των Περιφερειακών Συμβουλίων, έχει επέλθει η πλήρης απαξίωση του συλλογικού οργάνου.

Τα πράγματα έγιναν χειρότερα από όταν συνεδριάζουμε όχι «δια ζώσης» αλλά με τηλεδιάσκεψη λόγω της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος διακόπτει αδικαιολόγητα τους ομιλητές-προσωπικά το έχει ζήσει στο μέγιστο βαθμό και σε σημείο προκλητικό- μιλάει πολλές φορές απρεπώς, συνεδριάζουμε με κλειστά μικρόφωνα. Επιπλέον ο Περιφερειάρχης απαξιώνει διαρκώς το ΠΕΣΥ, λέγοντας πως αυτός αποφασίζει, αγνοώντας επιδεικτικά τις αποφάσεις του συμβουλίου. Σου θυμίζω ότι έχουμε να συνεδριάσουμε πάνω από ένα μήνα.

Ο Περιφερειάρχης επίσης πολλές φορές έχει εκφράσει δημόσια την ικανοποίησή του και την χαρά του για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που μειώνουν και απαξιώνουν το ρόλο του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μήπως ξεχνάτε κ. Μπουντρούκα, ποιος στηρίζει τον κ.Νίκα;

Μήπως ξεχνάτε ότι είστε το δεκανίκι του;

Μήπως ξεχνάτε ότι σας έχει ορίσει εντεταλμένο σύμβουλό του;

Εσείς κ.Μπουντρούκα πόσο τιμάτε το Περιφερειακό Συμβούλιο;

Πόσες φορές μας έχετε ενημερώσει για τη δράση και τα αποτελέσματά της, στον τομέα της επιχειρηματικότητας που έχετε στην ευθύνη σας;

Εσείς κ.Μπουντρούκα έχετε μετρήσει τις φορές που απουσιάζετε από τις συνεδριάσεις; Και μέχρι κάποια στιγμή δικαιολογημένα, στη συνέχεια…

Γιατί υποβαθμίζετε τους Περιφερειακούς Συμβούλους και απευθύνετε την επιστολή σας στους επικεφαλής; Εμείς οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι δεν έχουμε ισότιμη ψήφο με τους επικεφαλής; Ή μήπως σε ενοχλεί η έντονη, πολλές φορές, αντίδρασή μας στην απραξία και στην ανικανότητα της περιφερειακής αρχής και η στήριξη των συμφέροντων των πολιτών, κάτι που θα κάνουμε αταλάντευτα, όσο διαρκεί η θητεία μας αυτή, τιμώντας την ψήφο των συμπολιτών μας.

Οι πόρτες που πρέπει να χτυπήσεις είναι του Περιφερειάρχη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, της παράταξης που συνεργάστηκες, αν θες να αλλάξουν συμπεριφορά, ώστε να επέλθει η καλύτερη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, μία λειτουργία που θα είναι προς όφελος των πολιτών που μας έχουν στείλει όλους με την ψήφο τους σε αυτή τη θέση.

Σου επαναλαμβάνω λοιπόν, ότι χτυπάς λάθος πόρτες!

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.