Πολιτικη

Ντόναλντ Τραμπ: Η επανεμφάνιση

Αυτή είναι η πολιτική είδηση του Σαββατοκύριακου..

Ο πρώην Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, μίλησε σ' εκδήλωση του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στην Πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας, ενόψει των, λεγομένων, ενδιάμεσων εκλογών για την Αμερικανική Γερουσία (2022).

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη συντριπτική του ήττα στις Προεδρικές Εκλογές και τα όσα, κωμικοτραγικά, επακολούθησαν, ο κ. Τραμπ "επιτέθηκε" στο νυν Πρόεδρο, Τζόζεφ Μπάιντεν:

Η χώρα μας καταστρέφεται μπροστά στα μάτια μας, το έγκλημα διογκώνεται, τα αστυνομικά τμήματα διαλύονται και υποχρηματοδοτούνται. Μπορείτε να το πιστέψετε αυτό; Είναι καλή πολιτική; Οι πολίτες της Βόρειας Καρολίνας αποφασιστικά θα απορρίψουν τον Τζο Μπάιντεν και τους ριζοσπαστικούς Δημοκρατικούς.

Επιπρόσθετα, ο Ντόναλντ Τραμπ "απείλησε", εμμέσως πλην σαφώς, πως θα είναι και πάλι υποψήφιος στις Προεδρικές Εκλογές του 2024:

Ένας αριθμός, ένα έτος, το οποίο περιμένω με ανυπομονησία, το 2024. Θα κάνουμε νούμερα ,σε ψήφους, που δεν έχετε δει ποτέ ξανά.

H αλήθεια είναι πως μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, συνεχίζουν να στηρίζουν τις απόψεις που έχει εκφράσει ο πρώην Πρόεδρος. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, επιμένουν πως οι Εκλογές του 2020 ήταν "στημένες" και πως οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο Καπιτώλιο- αρχές του 2021- ήταν "μεταμφιεσμένοι αριστεροί φιλελεύθεροι που ήθελαν να διαβάλουν τον Τραμπ"!

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές στις Η.Π.Α., ο διχασμός των πολιτών της χώρας παραμένει έντονος, γεγονός που ευνοεί πολιτικούς όπως ο Τραμπ. Δίνεται , δε, μεγάλη βαρύτητα στο κατά πόσο ο νυν Πρόεδρος θα μπορέσει ν' αμβλύνει γρήγορα τις "πληγές" που άφησε η πανδημία στη χώρα, μέσα από το ιδιαίτερα φιλόδοξο- αλλά και ιδιαίτερα κοστοβόρο- πρόγραμμα χρηματοδότησης των κοινωνικών υποδομών.

Ο Τζόζεφ Μπάιντεν έχει πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά του, καθώς μια σειρά μεταρρυθμίσεων- όπως αυτή που σχετίζεται με το κόστος της ανώτερης εκπαίδευσης στις Η.Π.Α., το οποίο ο Μπάιντεν θέλει να μειώσει κατά πολύ- βρίσκουν αντίθετους ακόμα και κορυφαίους παράγοντες των Δημοκρατικών.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.