Πολιτικη

Τατούλης: Μηδενική η συμμετοχή Νίκα στο έργο του λιμανιού της Πλάκας

Με αρκετή ειρωνεία υποδέχθηκε ο τ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τις ανακοινώσεις για το επίνειο του Λεωνιδίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Τατούλης ζητεί από τον Π. Νίκα να... απολογηθεί καθώς καθυστέρησε 2 χρόνια για ένα έργο η προγραμματική σύμβαση του οποίου είχε υπογραφεί από τον Μάρτιο του 2019! 

Αναλυτικά ο τ. Περιφερειάρχης αναφέρει:

Μετά την «επιτυχία» του με την εξαπάτηση και τον εμπαιγμό των πολιτών της Αρκαδίας, ιδιαίτερα της Τ.Κ. Αθήναιου, σχετικά με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ζωοτροφών, ο κ.Νίκας σκέφτηκε να το «διασκεδάσει»!

Συνοδευόμενος από τη σύζυγο του επισκέφτηκε το Λεωνίδιο, προκειμένου να υπογράψει τη σύμβαση για ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Νότιας Κυνουρίας, της προστασίας του λιμανιού της Πλάκας.

Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Λεωνιδίου έγινε πραγματικότητα όταν το Μάρτιο 2018  ο Πέτρος Τατούλης εξασφάλισε το ποσό των 5.600.000€ από το ΠΔΕ, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο λιμάνι στο Λεωνίδιο το οποίο θα έδινε νέες αναπτυξιακές προοπτικές σε μία ιδιαίτερα αναπτυσσομένη περιοχή της Ανατολικής Πελοποννήσου.

Αμέσως  μετά την εξασφάλιση των πόρων η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη ξεκίνησε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να επικαιροποιηθεί η μελέτη και να δοθούν όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και περιβαλλοντολογικές εξαιρέσεις από την Αποκεντρωμένη διοίκηση και το αρμόδιο Υπουργείο Ναυτιλίας.

Με αποφάσεις του Πέτρου Τατούλη σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας κηρύχθηκε η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να προχωρήσουν ταχύτατα οι διαδικασίες δημοπράτησης και να επιλυθούν πιθανές διοικητικές εμπλοκές.

Στις 6 Μαρτίου του 2019, ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Χαράλαμπος Λυσίκατος ως Δήμαρχος της Νότιας Κυνουρίας και ο Ηλίας Μάνος ως Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση με την οποία ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η διαδικασία  και άνοιξε ο δρόμος για ένα έργο στρατηγικής σημασίας στις υποδομές του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Μετά τις απαραίτητες εγκρίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς της προγραμματικής σύμβασης, τον Ιούνιο του 2019 το έργο δημοπρατήθηκε από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφερειακής Αρχής του Πέτρου Τατούλη.

Κύριε Νίκα, μπορείτε να μας πείτε ποια ήταν η συμμετοχή σας για το έργο του λιμανιού στο Λεωνίδιο; Διεκδικήσατε και εξασφαλίσατε τα 5.600.000€;

Μεριμνήσατε για την ωρίμανση των μελετών του έργου; Υπογράψατε την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Νότιας Κυνουρίας; Δημοπρατήσατε το έργο;   

Η συμβολή σας κ.Νίκα στο συγκεκριμένο έργο είναι μηδενική. Το μόνο το οποίο οφείλετε να κάνετε είναι να απολογηθείτε γιατί ενώ το έργο δημοπρατήθηκε από τον Πέτρο Τατούλη τον Ιούνιο του 2019, εσείς καθυστερήσατε δύο (2) ολόκληρα χρόνια και υπογράψατε τη σύμβαση μόλις τον Ιούνιο του 2021!

Μήπως πιστεύετε ότι οι φωτογραφήσεις, τα χαμόγελα και οι «βόλτες» στο Λεωνίδιο θα παραπλανήσουν τους πολίτες και θα πιστέψουν ότι στο έργο αυτό έχετε την οποιαδήποτε συμμετοχή;

Και επειδή όπως προκύπτει από τις δηλώσεις σας, δεν γνωρίζετε τίποτα για την κουλτούρα και την πολιτιστική ταυτότητα της συγκεκριμένης περιοχής, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη συνεργαζόμενη με φορείς, συλλόγους και κατοίκους της περιοχής κατάφερε να αναδείξει την Τσακώνικη παράδοση και το Υπουργείο Πολιτισμού ενέταξε το Τσακώνικο χορό στο Εθνικό Ευρετήριο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Επίσης θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η διάσωση της Τσακώνικης διαλέκτου αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που ερευνά η UNESCO στο πλαίσιο του Καταλόγου της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της.

Κύριε Περιφερειάρχα, σας προτείνουμε να επαναλάβετε τη «βόλτα» σας στην περιοχή, προκειμένου να επισκεφτείτε τα πανέμορφο ψαροχώρι της Σαμπατικής και το θαυμάσιο κόλπο του Τυρού, ώστε να δείτε ακόμη δύο από τα πολλά έργα του Πέτρου Τατούλη στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας.

Φωτογραφία από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης (Μάρτιος 2019)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.