Πολιτικη

Νίκας: Σε "μέση κατάσταση" η υγεία στην Περιφέρεια

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου "κρούει καμπανάκι" για τα προβλήματα στις δομές της Υγείας στην Πελοπόννησο..

Όπως επεσήμανε, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, μετά από πέντε ΕΣΠΑ, τα προβλήματα υποδομών στην Υγεία- και αλλού..- είναι μεγάλα και δυσεπίλυτα.

Μάλιστα, τόνισε πως δεν είναι δυνατόν σε μια Περιφέρεια με πληθυσμό 600.000 ανθρώπων να μην υπάρχουν τα μηχανήματα για να γίνονται συγκεκριμένες εξετάσεις σε δημόσια νοσοκομεία. Ωστόσο, "λησμόνησε" να πει πως ακριβώς προς αυτή την κατεύθυνση είναι και ο γενικότερος κυβερνητικός σχεδιασμός για το μέλλον..

Παράλληλα, επανέλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφέρειας για συμμετοχή της στα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων, ενώ υποστήριξε πως, πλέον, το επίπεδο περίθαλψης σε μια περιοχή επηρεάζει, προφανώς, σε μεγάλο βαθμό την τουριστική κίνηση.

Μια μελέτη, μα τι.. μελέτη!

Το.. εκπληκτικό, πάντως, που δήλωσε ο κ. Νίκας- και "πέρασε στα ψιλά" διότι είμαστε στην...Ελλάδα!- είναι πως υπήρξε αύξηση κόστους μελέτης κατά 25 εκατομμύρια ευρώ, μετά από παρέμβαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου! Eιδικότερα, η μελέτη αφορούσε το έργο "διάβαση Δερβενακίων"- ως μέρος της γενικότερης βελτίωσης του αυτοκινητοδρόμου Α7 (Ναύπλιο-Άργος κλπ). Προφανώς, το ΚΑΣ ζήτησε αλλαγή σε προβλέψεις του έργου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ανάγκη "επικαιροποίησης" της μελέτης, που, επίσης προφανώς, έγινε "ανάγκη" για σύνταξη νέας μελέτης. Το εξόχως εντυπωσιακό είναι πως στην Ελλάδα, κάτι τέτοιες περιπτώσεις αποτελούν "ρουτίνα"..

Πρωτοβουλία Μπουντρούκα

Ο κ. Μπουντρούκας χαρακτήρισε "πολύ υποβαθμισμένο" το Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου και ζήτησε τη δημιουργία οργάνου που θα βελτιώσει τη λειτουργία του Συμβουλίου ή έστω μια διαπαραταξιακή συνάντηση και συνεργασία προς την παραπάνω κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, ο κ. Μπουντρούκας υποστήριξε πως η κατάσταση είναι "άσχετη" με το θέμα του εκλογικού συστήματος- απλή αναλογική-, καθώς, όπως είπε, η ενισχυμένη αναλογική δεν είχε καλύτερο αποτέλεσμα ενώ η απλή αναλογική, έτσι κι αλλιώς, δεν δοκιμάστηκε ποτέ "ελέω" των αποφάσεων του προηγούμενου Υπουργού των Εσωτερικών, κ. Θεοδωρικάκου.

Όσον αφορά τη χρησιμοποίηση της έκφρασης "δημοσιογραφικές κορώνες" με υποτιμητικό τρόπο, θα μας επιτρέψει ο αγαπητός συμπατριώτης να επισημάνουμε πως οι "δημοσιογραφικές κορώνες" είναι, συχνά, πιο υψηλού επιπέδου από τις "πολιτικές"...

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.