Πολιτικη

Χριστογιαννόπουλος: Η καρδιά του προβλήματος η Μεγαλόπολη (vd)

Σε εκπομπή της ΕΡΤ3 φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος.

Στην εκπομπή «Περίμετρος» της ΕΡΤ3, με τους Κατερίνα Ρενιέρη και Δημήτρη  Κουγιουμτζόπουλο και ρεπορτάζ της Π. Μπρούσαλη, φιλοξενήθηκε  την Δευτέρα 21/6/2021, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Αθανάσιος Χριστογιαννόπουλος, με θέμα την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη και την μεταλιγνιτική εποχή.

Ο κ. Χριστογιαννόπουλος τόνισε αρχικά ότι θεωρεί μεγάλη επιτυχία την έναρξη των εργασιών της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου με τους όρους κατασκευής. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα έργα που έχουν προταθεί από την Δημοτική Αρχή για να υλοποιηθούν και έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο επιχειρηματικό πάρκο, για να μπορέσουν να στεγαστούν επιχειρήσεις, οι οποίες θα δώσουν θέσεις εργασίας στα παιδιά της Μεγαλόπολης.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι το μεγάλο θέμα αυτή την στιγμή είναι η μετάβαση και πως θα γίνουν τα κριτήρια στην διαδικασία αυτή. Υπάρχουν αυτή την στιγμή τα εδαφικά σχέδια τα οποία καθορίζουν τις περιοχές που πλήττονται από την παύση λειτουργίας των μονάδων. Η Μεγαλόπολη είναι η καρδιά του προβλήματος και θέλουμε έτσι να αντιμετωπιστεί. Η Μεγαλόπολη πρέπει να έχει διακριτή αντιμετώπιση και δεν μπορεί να πάει με τους όμορους δήμους, με ίδια κριτήρια στις επιδοτήσεις και στα κίνητρα που θα δοθούν στις  επιχειρήσεις. Η Μεγαλόπολη βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, λόγω του ότι υστερεί σε υποδομές από τους όμορους δήμους.

Κλείνοντας ζήτησε από την συντονιστική επιτροπή που διαχειρίζεται την απολιγνιτοποίηση, αλλά και από την κυβέρνηση να δουν την Μεγαλόπολη με την οπτική γωνία που πρέπει να την δουν αφού η Μεγαλόπολη είναι το κέντρο, ώστε τα κριτήρια στις επιδοτήσεις και στην δυνατότητα εγκατάστασης των επιχειρήσεων να στοχεύουν πρωτίστως στην Μεγαλόπολη.

(Δελτίο Τύπου)

Videos

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.