Πολιτικη

"Σταφιδοπαραγωγοί Κορινθίας-Περιφέρεια Πελοποννήσου σημειώσατε 1"

Ανακοίνωση του Γιώργου Πετρίτση, περιφερειακού συμβούλου με την παράταξη "Νέα Πελοπόννησος".

Η ακραία πολιτική ταύτιση του κ. Νίκα όσο και όλων ανεξαιρέτως των μελών της παράταξης του καθώς και του ανεξάρτητου συμβούλου από την Κορινθία που συμπορεύεται εδώ και καιρό με την Περιφερειακή Αρχή οδηγεί την Πελοπόννησο σε τραγικά αδιέξοδα.

Η στάση του συνδυασμού του κ. Νίκα στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα στήριξης των σταφιδοπαραγωγών της Κορινθίας και ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου αναδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο κ. Νίκας και τα μέλη της παράταξης του αρνήθηκαν να σταθούν αρωγοί στα δίκαια αιτήματα των συνεταιρισμών και των παραγωγών.

Ο κ. Περιφερειάρχης ενεργώντας ως «βασιλικότερος του βασιλέως» αδιαφόρησε κυριολεκτικά για όλους τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου και ταυτίστηκε με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Λιβανό, ο οποίος με την άρνηση του να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς βάζει ταφόπλακα στη συνέχιση της καλλιέργειας του μοναδικού αυτού ΠΟΠ προϊόντος με τις τεράστιες διατροφικές αξίες.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο όπως ήταν αναμενόμενο απέρριψε και κατήγγειλε την πρόταση της Περιφερειακής Αρχής, υπερψηφίζοντας την κοινή πρόταση όλων των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ως κατωτέρω:

«1. Ότι στηρίζει το δίκαιο αίτημα των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων και απαιτεί από την κυβέρνηση και το Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης να στηρίξει τους σταφιδοπαραγωγούς και να χρηματοδοτήσει ώστε να αποσυρθούν τα πλεονάσματα της μαύρης σταφίδας. Τα πλεονάσματα αυτά μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιηθούν για άλλες χρήσεις όπως απόσταξη, διανομή σε άπορους, διοχέτευση του προϊόντος σε κοινωνικές δομές και δίκτυα (σχολεία, νοσοκομεία, γηροκομεία, στρατός, αστυνομία, δομές φιλοξενίας, κλπ.) και αν απαιτείται και πρόγραμμα πράσινου τρύγου για τους σταφιδοπαραγωγούς. Επίσης προτείνει να εξεταστεί να εφαρμοστεί εθελοντικά ο πράσινος τρύγος και τέλος αν μετά την απόσυρση υπάρξει μείωση του εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών λόγω της πανδημίας να ενισχυθεί το εισόδημα τους μέσω του deminimis ή άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης δεσμεύονται ότι θα κάνουν τα πάντα ώστε να ικανοποιηθεί το δίκαιο αυτό αίτημα των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων. 

2. Στηρίζει και θα συμμετάσχει σε όλες τις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουν οι φορείς των σταφιδοπαραγωγών αν το Υπουργείο συνεχίσει να αρνείται την στήριξη του προϊόντος , των σταφιδοπαραγωγών και των συνεταιριστικών τους οργανώσεων.»

Ο κ. Νίκας είναι υποχρεωμένος πλέον να υλοποιήσει την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και να εγκαταλείψει τις προσωπικές του απόψεις.

Στον κ. Νίκα και τους υπόλοιπους ταιριάζει απόλυτα αυτό που έχει γράψει ο Καναδός ποιητής Peter McArthur: 

«Μερικοί άνθρωποι τρέφουν τόσο πολύ σεβασμό για τους ανωτέρους τους, που δεν τους μένει καθόλου για τον εαυτό τους». 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.