Πολιτικη

Παπαηλιού: Η προδοσία της Κύπρου, έργο της ελληνικής χούντας

Τι είπε ο βουλευτής Αρκαδίας σε αναφορά του στην ολομέλεια της Βουλής.

Αναφορά του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού στην επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο (κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «… διαχείριση των αποβλήτων …») στην Ολομέλεια της Βουλής (20.7.2021) :

Με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, που αποτέλεσε τη συνέχεια του πραξικοπήματος της χούντας κατά του Μακαρίου, ολοκληρώθηκε η προδοσία της Κύπρου (από το δικτατορικό καθεστώς), βάσει ενός ευρύτερου σχεδίου των γνωστών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Αυτή περιλαμβάνει και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 40 % του κυπριακού εδάφους από τα τουρκικά στρατεύματα.

Η Κύπρος ακόμη και σήμερα εξακολουθεί να βρίσκεται στο στόχαστρο της τουρκικής επιθετικότητας (και βέβαια των γνωστών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων).

Αν η Κύπρος «πέσει» με οποιονδήποτε τρόπο και τεθεί ολόκληρη υπό τον έλεγχο της Τουρκίας, αυτό θα έχει οδυνηρές συνέπειες και για όλα τα υπόλοιπα πεδία του Ελληνισμού όπου αναπτύσσεται η τουρκική επιθετικότητα (Αιγαίο, Θράκη κλπ).

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.