Πολιτικη

Τατούλης: Ακόμα μία δραματική μέρα για την Πελοπόννησο

"Ακόμα μία δραματική μέρα για την Πελοπόννησο, χωρίς επαρκή και αποτελεσματικά εναέρια μέσα."

"Τα μέτωπα της πυρκαγιάς σχεδόν στο σύνολο της Πελοποννήσου δεν αντιμετωπίζονται από επίγειες δυνάμεις, όση προσπάθεια και αν καταβάλουν οι πυροσβέστες μας. Τις τελευταίες ώρες κινδυνεύει άμεσα το χωριό Ίσαρη της Μεγαλόπολης. Εάν η πυρκαγιά περάσει το Ίσαρη, ο κίνδυνος για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου της Μεγαλόπολης είναι τεράστιος.

Με αίσθημα ευθύνης, ως πρ. Περιφερειάρχης κάνω έκκληση σε όλους τους αρμόδιους στα επιτελικά, συντονιστικά και αποφασιστικά όργανα της Ελληνικής Πολιτείας να ενισχύσουν τα ελάχιστα εναέρια μέσα που υπάρχουν στην Πελοπόννησο.

Κανένα από τα κύρια μέτωπα που εδώ και τρεις (3) μέρες δρουν στην ορεινή Οιχαλία στη Μεσσηνία, στην ανατολική Μάνη στη Λακωνία καθώς και τα μέτωπα στις περιοχές των συνόρων Μεσσηνίας-Αρκαδίας στο ύψος της Μεγαλόπολης και Ηλείας-Αρκαδίας στη Γορτυνία (εκκενώνονται πλέον και χωριά της Γορτυνίας όπως η Χώρα) δεν έχει ελεγχθεί. Παράλληλα υπάρχει κίνδυνος αναζωπυρώσεων σε περιοχές της Πυλίας με επίκεντρο το Βλαχόπουλο.

Οι επόμενες ώρες είναι πάρα πολύ δύσκολες ιδιαίτερα λόγω ενίσχυσης των ανέμων. Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του."

Δ.Τ.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.