Πολιτικη

Στις εκδηλώσεις στο Λεοντάρι Μεγαλόπολης ο Γ. Παπαηλιού

"Δεν είναι τυχαίο, ότι η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από τη γη του Μοριά και ειδικά της Αρκαδίας", σημείωσε μεταξύ άλλων στην σύντομη τοποθέτησή του.

Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Η. Παπαηλιού κατά τις εκδηλώσεις στο Λεοντάρι (21.8.2021),  στο πλαίσιο της επετείου των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821:

Δεν είναι τυχαίο, ότι η Επανάσταση του 1821 ξεκίνησε από τη γη του Μοριά και ειδικά της Αρκαδίας, με το άγριο φυσικό τοπίο, το ανάγλυφο του εδάφους, το πνεύμα ελευθερίας και το ισχυρό δέσιμο των Μοραϊτών, των Αρκάδων με τον τόπο τους, τη μοραΐτικη, την αρκαδική γη.  

Ο τόπος και οι άνθρωποι εκείνης της εποχής  αποτυπώνονται και σε πολλά έργα τέχνης, στο τραγούδι, στη μουσική, στο χρωστήρα, στην πένα κτλ. 

Η αποτύπωσή τους παρέχει πληροφόρηση και γνώση για μια εποχή που εκπέμπει ηρωισμό αλλά και την τότε σκληρή καθημερινότητα.

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.