Πολιτικη

Αρκαδία: Εκδήλωση προς τιμήν του Νικηταρά

Χαιρετισμός του Βουλευτή Αρκαδίας σ' εκδήλωση προς τιμήν του Νικηταρά στην Αρκαδία

Ο Βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Παπαηλιού, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Αρκαδίας κατά την εκδήλωση στη μνήμη του «ήρωα της Επανάστασης του 1821», «Νικηταρά» στο Τουρκολέκα (28.6.2021):  

Στο πρόσωπο και στην ιστορική πορεία του Νικηταρά αποτυπώνονται η ευψυχία, η αξιοπρέπεια, το αγωνιστικό ήθος, η συνεπής στάση και η ανιδιοτελής προσφορά προς την πατρίδα.  

Αντ΄αυτών εισέπραξε από την  «επίσημη πλευρά» της πατρίδας  – υπό τη μορφή  συγκεκριμένων συμφερόντων και με τη στήριξη ξένων δυνάμεων κατά τη διάρκεια της Επανάστασης και του επίσημου ελληνικού κράτους μετά την απελευθέρωση (τη βαυαροκρατία) – διώξεις, βασανιστήρια, καταδίκες, αρρώστιες, την απόλυτη φτώχεια, αφού «δεν έκαμε πραμάτεια το καπετανιλίκι», όπως συνέβη διαχρονικά και με πολλούς άλλους λαϊκούς αγωνιστές. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.