Πολιτικη

Σε τροχιά ανασχηματισμού η κυβέρνηση

Πότε αναμένεται να ανακοινωθούν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε τροχιά ανασχηματισμού και ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να προχωρήσει  σε ευρείες και δομικές αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος.

Οι δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν τον τελευταίο μήνα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών στην Αττική και στην Εύβοια απετέλεσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το έναυσμα του πρωθυπουργού να κάνει τώρα τις αλλαγές που αρχικώς σχεδίαζε για το τέλος του χρόνου.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ανασχηματισμό που θα δώσει νέα ώθηση στο κυβερνητικό έργο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει το σύνθημα της επανεκκίνησης με μια νέα κυβέρνηση, από το βήμα της ΔΕΘ, όπου  και αναμένεται να εξαγγείλει και τον προγραμματισμό του για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ο ανασχηματισμός αναμένεται να είναι τόσο σε επίπεδο υπουργών, όπου θα δούμε κυρίως μετακινήσεις, όσο και σε επίπεδο υφυπουργών που θα δούμε, πέρα από μετακινήσεις, και πολλές αλλαγές σε πρόσωπα. Θα υπάρξουν ωστόσο και οι εκπλήξεις με αρκετούς νεοεισερχόμενους στο κυβερνητικό σχήμα.

Στόχος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με όσα επισημαίνουν τακτικοί συνομιλητές του, είναι να προχωρήσει σε δομικές αλλαγές, οι οποίες «θα στέλνουν ηχηρό μήνυμα στους πολίτες ότι αυτή η κυβέρνηση έχει θέσει ψηλά τον πήχη».

Ο χρόνος που θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης αποτελεί ίσως το μοναδικό προβληματισμό του κυβερνητικού επιτελείου καθώς ήδη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ολοκληρώσει όλες τις αλλαγές που θα κάνει στην κυβέρνηση του.  Τα σενάρια θέλουν μέχρι την Τρίτη το απόγευμα να έχει ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, ενώ νέες πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες αναφέρουν ότι ίσως ο ανασχηματισμός να ανακοινωθεί στο τέλος της εβδομάδας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.