Πολιτικη

Στην Ουκρανία ο Κώστας Βλάσης

Θα πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναντήσεις με μέλη των ελληνικών κοινοτήτων.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του για τον Απόδημο Ελληνισμό, βρίσκεται από χθες 29 Σεπτεμβρίου στην Ουκρανία, όπου θα πραγματοποιήσει πολυάριθμες συναντήσεις με μέλη των ελληνικών κοινοτήτων, της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, εκπροσώπους της Εκκλησίας, επιχειρηματίες, καθώς και αιρετούς εκπροσώπους της ουκρανικής τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατά την άφιξή του στο Κίεβο χθες, ο Κ. Βλάσης συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και ελληνιστές της πόλης, ενώ σήμερα μεταβαίνει στην Μαριούπολη, όπου θα επισκεφθεί χωριά με ισχυρό ελληνικό ομογενειακό στοιχείο. Στο πλαίσιο της περιοδείας του στην περιφέρεια της Μαριούπολης, ο κ. Βλάσης θα έχει συναντήσεις με επικεφαλής και μέλη ιστορικών ελληνικών κοινοτήτων και συλλόγων, καθώς και εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Παράλληλα, θα επισκεφθεί το Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης και ελληνικά σχολεία που λειτουργούν στην περιοχή.

Στο δεύτερο σκέλος της επίσκεψής του στην Ουκρανία, ο κ. Υφυπουργός θα μεταβεί στην Οδησσό όπου θα εκπροσωπήσει την Πολιτεία στις εκδηλώσεις εορτασμού των 227 ετών ίδρυσης της Πόλης της Οδησσού. Στο πλαίσιο των καθηκόντων του, θα πραγματοποιήσει αλλεπάλληλες συναντήσεις με επικεφαλής και μέλη ελληνικών φορέων, εκπροσώπους των αποσπασμένων από την Ελλάδα εκπαιδευτικών, ενώ τέλος, θα επισκεφθεί την Εκκλησία Αγίας Τριάδας, το Μουσείο Φιλικής Εταιρείας, το Ελληνικό Πάρκο και το Κέντρο Μελετών Νεοελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου Mechnikov.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.