Πολιτικη

Οδυσσέας: Αυτοί που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ είναι αχάριστοι

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή.

Στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: "Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση για τη Νέα Γενιά"

Στη Βουλή τα κόμματα όταν θέλουν να κάνουν μια μεταρρύθμιση επικαλούνται χώρες όπως η Σουηδία, η Δανία, ο Καναδάς οι οποίες έχουν ένα άλλο επίπεδο στην κοινωνική προστασία. Υπάρχει και κάτι διαφορετικό όμως το οποίο εμείς δεν το θέλουμε στην Ελλάδα και αυτό είναι η πολιτική συναίνεση σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που μπορεί να γίνουν σε βάθος χρόνου. 

Θυμίζω τη χαρακτηριστικότερη μεταρρύθμιση που προσπάθησε να γίνει με το νόμο Γιαννίτση η οποία τότε έφερε μεγάλες αντιδράσεις από όλα τα κόμματα και κατέληξε να την επικαλούνται όλα τα κόμματα χωρίς να γίνει. Όμως αυτή η συναίνεση δεν είχε πρόσωπα. Δεν ήταν συναίνεση για ένα πρόσωπο. Η όποια συναίνεση δεν έχει αξία αν είναι σε πρόσωπο.

Αναφέρθηκε ότι για το πρόσωπο του κ. Αποστολάκη έχει υπάρξει συναίνεση. Λέγεται από όλους ότι έγινε ένας ανασχηματισμός «μπάχαλο».  Επίσης λέγεται ότι ο κ. Αποστολάκης είπε στον κ. Τσίπρα ότι τον «παγίδευσαν». Σκεφτείτε ότι εάν ο κ. Αποστολάκης ως Υπ. Άμυνας μιλούσε δυο εβδομάδες με τον κ. Μητσοτάκη και τον παγίδευσε, τι θα γινόταν αν βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τους Τούρκους. Λογικά θα έχτιζαν οι Τούρκοι το Ελληνικό. Τέλος μίλησε ο κ. Τσίπρας για «αποστασία» και  «εξαγορά» έναντι θέσεων. Θέτω λοιπόν το ερώτημα, η «αποστασία» ισχύει και για όλους αυτούς που τόσα χρόνια άφησαν τα κόμματά τους για μια βουλευτική ή κυβερνητική θέση;

Τελικά το ηθικό πλεονέκτημα το έχουμε όσοι μείναμε στα δύσκολα χρόνια στη δημοκρατική παράταξή μας παρά τους χλευασμούς. Μείναμε για τις αρχές και τις ιδέες που υπηρετούμε. Μείναμε γιατί πιστεύαμε ότι θα δικαιωθεί η πολιτική μας. Αυτοί που έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ είναι αχάριστοι. Το ΠΑΣΟΚ τους έκανε «ανθρώπους» με όλη τη σημασία της λέξης Όταν πουλάς αυτόν που σε έκανε «άνθρωπο», θα τα πουλήσεις όλα. 

Ποιος μπορεί να υπερβεί τις διαδικασίες, να υπάρξει συναίνεση, συνεννόηση για να γίνουν μεγάλες τομές; Ποιος έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναλάβει πολιτικό κόστος υπερ της χώρας; Μόνο ένα κόμμα που έρχεται σύντομα. Το ΠΑΣΟΚ.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.