Πολιτικη

Θετική η κυβέρνηση σε πρόταση του Οδυσσέα για τους πυρόπληκτους

Ο βουλευτής Αρκαδίας και Ε' Αντιπρόεδρος της Βουλής πρότεινε για στήριξη των πυρόπληκτων την εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή, με θέμα να δοθεί προτεραιότητα και διευκόλυνση στους αγρότες και σε μικρές ομάδες παραγωγών στην εγκατάσταση μικρών Φωτοβολταϊκών για την απόκτηση μόνιμου σταθερού εναλλακτικού εισοδήματος στις πυρόπληκτες περιοχές.

Θετική η Κυβέρνηση στην πρότασή μου για στήριξη των πυρόπληκτων για εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών

- Στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχουν αγρότες και μικρές ομάδες παραγωγών, οι οποίοι είναι κυρίως νέοι άνθρωποι και έχει καταστραφεί η δουλειά τους –ελαιουργοί, τυροκόμοι- για τα επόμενα χρόνια, πρέπει να τους δώσουμε κάτι ώστε αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν στις περιοχές τους.

- Εμείς προτείνουμε να έχουν ένα πραγματικό εισόδημα, όχι επίδομα, το οποίο μπορεί να γίνει με πολλαπλή χρηματοδότηση. Στην Αρκαδία έχουμε και την απολιγνιτοποίηση, άρα θα μπορούσαμε να στρέψουμε και προς αυτήν την κατεύθυνση πόρους. Υπάρχει και η Μεγαλόπολη, της οποίας έχει καεί ένα μέρος, είναι πυρόπληκτη. Η Κυβέρνηση το είπε και το πέρασε στο ΦΕΚ.

- Η Κυβέρνηση πρέπει να λύσει τα θέματα διασύνδεσης με τον ΑΔΜΗΕ, να βρεθεί τρόπος χρηματοδότησης για να μπορέσουν οι άνθρωποι να έχουν ένα εισόδημα μόνιμο για τα επόμενα χρόνια και να παραμείνουν στις περιοχές τους, προκειμένου να κρατήσουμε έτσι ζωντανή την επαρχία.

- Πρέπει ό,τι συμβεί στην Εύβοια για λόγους δικαιοσύνης να συμβεί και σε άλλες περιοχές. Στους  ρητινοπαραγωγούς δίνετε τη δυνατότητα να δουλέψουν στο δάσος για τα επόμενα δέκα χρόνια. Κάπως ανάλογα πρέπει να γίνει και σε άλλες περιοχές.

- Σήμερα η Κυβέρνηση βλέπει θετικά την πρότασή μου. Το κρατάω και σε είκοσι μέρες θα επανέλθω. Εάν την υλοποιήσουμε, θα δοθεί ένα εισόδημα στον πληττόμενο, και θα στήσει πάλι με έναν άλλο πιο επαγγελματικό τρόπο τη ζωή του ως κτηνοτρόφος, ως γεωργός, ως μικρή ομάδα και οτιδήποτε άλλο. Ουσιαστικά δεν ζητάω ένα επίδομα το οποίο δε θα επιστρέψουν ποτέ, αλλά να διαθέσουμε πόρους γι’ αυτές τις περιοχές. Ειδικά για την Αρκαδία, η απολιγνιτοποίηση έχει φοβερούς πόρους και είναι πολύ μικρά τα ποσά γιατί δεν είναι πάρα πολλοί αυτοί που έχουν τον ΑΦΜ στη συγκεκριμένη περιοχή.

- Όλο αυτό να γίνει με κανόνες. Να μην έμφανιστεί ο καθένας που δεν είχε καμία σχέση με την περιοχή. Να στηρίξουμε αυτούς τους ανθρώπους που υπήρχαν εκεί και θα μείνουν εκεί.

- Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία οι πολίτες θα εμπιστευτούν ξανά την ελληνική πολιτεία και όχι απλά την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σήμερα. Θα εμπιστευθούν την ελληνική πολιτεία, γιατί μπόρεσε ένας Βουλευτής της Αντιπολίτευσης να βοηθήσει και να αποδεχθεί η Κυβέρνηση κάτι το οποίο είναι προς όφελος των πολιτών.

- Τέλος κύριε Υπουργέ, αφού θα είσαστε αύριο με τον κ. Μπένο, και αφού είπατε εδώ στη Βουλή ότι αυτά που θα γίνουν στην Εύβοια πρέπει να γίνουν και στις άλλες περιοχές, να πείτε στον κ. Μπένο ότι η Κυβέρνηση είπε να μην επιστρέψουν την επιστρεπτέα προκαταβολή οι επιχειρηματίες της Εύβοιας, αλλά δεν το είπε για τις άλλες περιοχές. Άρα, αν ο κ. Μπένος αποφασίσει γι’ αυτό και είναι στη λογική αυτή, θα πρέπει σύντομα να γίνει. Είναι θέμα δικαιοσύνης.

- Το θέμα δεν θα ξεχαστεί, θα επανέλθω σύντομα για να εξετάσουμε την όποια πρόοδο στο θέμα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.