Πολιτικη

"Ποιος θυμάται τις πυρκαγιές;"

Δελτίο τύπου του εκπροσώπου και γραμματέα του κινήματος "Ελευθέρων Ανθρώπων", κ. Γρηγόρη Πετράκου

Ζούμε στην εποχή που τα προβλήματα υπάρχουν μόνο όσο τα δείχνει η τηλεόραση. Δυστυχώς Η κάλυψη των πυρκαγιών σταμάτησε πριν καλά-καλά σβήσουν οι τελευταίες φλόγες. Η κυβέρνηση βλέποντας τη ζημιά που προκάλεσε στην εικόνα της η πανελλήνια κατακραυγή για τα καμένα μας δάση έστρεψε και πάλι τα φώτα πίσω στην υγειονομική τρομοκρατία. Άρχισαν πάλι τα τεστ, οι υποχρεωτικότητες και τα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα το θέμα των πυρόπληκτων έμπαινε κάτω απ το χαλάκι. 

Εμείς όμως κύριε πρωθυπουργέ δεν ξεχνάμε ούτε τους πυρόπληκτους ούτε τα καμένα μας δάση. Θα επανερχόμαστε συνέχεια και θα ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή τους ζητώντας τα αυτονόητα :

Αποζημιώσεις ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- Αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς- Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος. 

Επίσης εκπέμπουμε SOS μαζί με τους πληγέντες για τη δημιουργία άμεσων αντιπλημμυρικών έργων πριν έχουμε και δεύτερη καταστροφή με τις πρώτες μεγάλες βροχές.

Οι άνθρωποι εκεί κάνουν αγώνα για να μείνουν στον τόπο τους. Έτσι όπως μόνοι τους έσβηναν τις φωτιές τώρα μόνοι τους φτιάχνουν αυτοσχέδια αντιπλημμυρικά έργα για τα σπίτια τους.

Και αφού γίνουν οι επείγουσες ενέργειες να μην ξεχάσουμε επιτέλους να φροντίσουμε για το επόμενο καλοκαίρι. Ας είναι αυτή η τελευταία χρονιά που δεν είχαμε σύγχρονα αεροσκάφη να επιχειρήσουν, αντιπυρικές ζώνες να ανακόψουν τη λαίλαπα και κυρίως ικανό σχέδιο πυρόσβεσης.

Είναι απίστευτο το ότι κάηκαν σπίτια επειδή δεν τους έστειλαν ούτε ένα όχημα, ενώ τη στιγμή που μιλάμε ο πρωθυπουργός μας θα ανέβει στην ΔΕΘ παρέα με δύο υδροφόρες για προστασία.

Αυτή την προστασία κάποιοι τη χρειάζονταν περισσότερο και δεν την είχαν. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.