Πολιτικη

"Ουδείς ανεμβολίαστος ανάμεσά μας" (photos)

"Δια ζώσης", μετά από καιρό, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου- Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Να σημειωθεί πως οι συμμετέχοντες στο Συμβούλιο, αλλά και όσοι παρευρίσκονται για άλλους λόγους- όπως οι εργαζόμενοι σε τοπικά ΜΜΕ- είναι, αποκλειστικά, πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Πρόεδρος του Οργάνου, κ. Σκαντζός, ανέφερε πως δεν υπάρχει ουδείς ανεμβολίαστος Σύμβουλος- δίνοντας έτσι το παράδειγμα και στο κοινωνικό σύνολο-, ενώ ο πρώτος Περιφερειακός Σύμβουλος που έλαβε το λόγο ήταν ο κ. Γόντικας, που ζήτησε να υπάρχει παρουσία και άλλων ατόμων, για παράδειγμα εκπροσώπων φορέων οι οποίοι "εμπλέκονται" σε θέματα της ημερήσιας διάταξης, καθώς, όπως είπε, είναι γελοίο να βλέπουμε στη ΔΕΘ συνεδριάσεις κι εκδηλώσεις πλήθους ανθρώπων για λογαριασμό των πολιτικών αρχηγών, αλλά το ίδιο ν' απαγορεύεται στο ΠΕ.ΣΥ. Πελοποννήσου.

Με τον κ. Γόντικα, συμφώνησε και η κ. Νικολάκου, η οποία πρότεινε να υπάρχει μια "ειδική" συνεδρίαση, σε τακτά χρονικά διαστήματα, αποκλειστικά "αφιερωμένη" σε επερωτήσεις. Γενικότερα, η διαδικασία με την οποία θα διεξάγονται εφεξής τα Περιφερειακά Συμβούλια, ήταν ένα θέμα που έθιξαν αρκετοί Σύμβουλοι. Επιπρόσθετα, σημειώθηκε και μι' ανταλλαγή απόψεων, σχετικά με τον αριθμό των Συμβουλίων που θα πρέπει να διεξάγονται, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί το παραγόμενο έργο εκ μέρους του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο κ. Νίκας, γι' ακόμη μια φορά, απέδωσε τις "καθυστερήσεις" στη λήψη αποφάσεων στο σύστημα της απλής αναλογικής, αναφέροντας, χαρακτηριστικά, πως "αγωνιζόμαστε ν' αλλάξει το σύστημα αυτό", προφανώς παραβλέποντας πως ήδη έχει αλλάξει, με απόφαση της σημερινής Κυβέρνησης.

Νίκας: Δεν πάνε καλά τα πράγματα στην Πελοπόννησο..

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε τα ποσοστά εμβολιασμού του προσωπικού, λέγοντας πως είναι χαμηλά- "πρώτες" σε ποσοστά εμβολιασμού, των υπαλλήλων πάντα, αναδεικνύονται η Αργολίδα και η Λακωνία, ενώ στην Αρκαδία το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων υπαλλήλων είναι, σχετικώς, χαμηλό. 

Υπάλληλος της γραμματείας δημιούργησε, έμμεσα, ένταση στη συνεδρίαση

Το γεγονός πως ανεμβολίαστος υπάλληλος της Περιφέρειας δεν μπορεί, πλέον, να εμπλέκεται στις συνεδριάσεις- ούτε με την επίδειξη "αρνητικών rapid test", παρότι το τελευταίο αυτό ισχύει για όλους τους εργασιακούς χώρους-, προκάλεσε την αντίδραση του Περιφερειακού Συμβούλου, κ. Κάτσαρη, ο οποίος δήλωσε πως, παρότι πλήρως εμβολιασθείς και νοσήσας, δεν πρόκειται να στείλει τ' αντίστοιχα πιστοποιητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, διότι, κατά την άποψή του, αυτές οι πρακτικές είναι απαράδεκτες και διχαστικές.

Ο κ. Σκαντζός διαφώνησε με την τοποθέτηση του κ. Κάτσαρη, εντόνως, αλλά δεν θέλησε να δώσει συνέχεια στο ζήτημα. Είναι απορίας άξιο, πάντως, με ποια "λογική" απαγορεύθηκε η συμμετοχή του εν λόγω υπαλλήλου στις συνεδριάσεις του Πε. Συ. (υπό όρους, φυσικά), σε χώρο, μάλιστα, που επιτρέπει την τήρηση ασφαλών αποστάσεων- όπως ο πρώτος όροφος του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης-, ενώ, την ίδια στιγμή, ο εν λόγω υπάλληλος, απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εργάζεται κανονικά. 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.