Πολιτικη

ΚΚΕ: Επερώτηση για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο

Ερώτηση Προς τον Υπουργό Υγείας, Θέμα: Παθολογική κλινική Παναρκαδικού Νοσοκομείου

 

Σε έγγραφο τους, που είδε το φως της δημοσιότητας, προς τη Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, οι Γιατροί της παθολογικής κλινικής επισημαίνουν την αγωνία τους για την απρόσκοπτη λειτουργία της και αναφέρονται στην εξουθενωτική εργασία τους για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Με δεδομένα ότι:

1) Η Παθολογική Κλινική, καταλήγει τελικά, το περισσότερο χρονικό διάστημα εντός έτους, σε καθημερινή βάση να αριθμεί 60-80 ασθενείς. Σε αυτούς προστίθενται οι νοσηλευόμενοι στο COVΙD-1 ΚΑΙ COVID-2, των οποίων η δυναμική ανέρχεται στις περίπου 35 κλίνες.

2) Υπάρχει πλημμελής στελέχωση των τμημάτων COVID και του ΤΕΠ Παθολογικού Τομέα, του οποίου η λειτουργία επιβαρύνει τους Ειδικευμένους Παθολόγους της Κλινικής. 

Καθώς και:

3) Την έλλειψη σχεδιασμού αξιοπρεπών χωρών υποδοχής και νοσηλείας COVID θετικών ασθενών και εμπλουτισμού του Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού αν και έχει παρέλθει διετία από την έξαρση της Πανδημίας στο νομό .

4)Την αποδυνάμωση του αριθμού του Ειδικευμένου Ιατρικού Προσωπικού της Παθολογικής Κλινικής- που επιτελείται εδώ και ένα χρόνο με τη μετακίνηση Ιατρών σε άλλες δομές Υγείας- όταν αδυνατούν να ανταποκριθούν στις καθημερινές και εφημεριακές υποχρεώσεις, όταν κινδυνεύει το Νοσοκομείο να μετράει ημέρες χωρίς εφημερεύοντα Ειδικευμένο Παθολόγο και όταν το Προσωπικό μειώνεται σταθερά λόγω νόσησης ή λόγω καραντίνας ή λόγω διαθεσιμότητας ή λόγω παραιτήσεως ή λόγω συνταξιοδότησης.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει ώστε όχι μόνο να σταματήσει η αποδυνάμωση του Νοσοκομείου με τη μετακίνηση ιατρών σε άλλες δομές, αλλά και για να ενισχυθεί με το αναγκαίο μόνιμο, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, προσωπικό όλων των ειδικοτήτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες νοσηλείας του πληθυσμού;

 

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Παπαναστάσης Νίκος

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.