Πολιτικη

Τατούλης: Λέτε η Υπουργός ν' αλλάξει το νόμο σύμφωνα με τα γούστα του κ. Νίκα;

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Aνακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Νέα Πελοπόννησος"

Με δηλώσεις εντυπωσιασμού και αλαζονείας, προσπαθεί  ο κ. Νίκας να αποποιηθεί τις μεγάλες ευθύνες που τον βαραίνουν για την ολοκλήρωση του έργου στον οδικό άξονα Ριζόμυλος-Κορώνη τμήμα Τζάνε-Καλαμάκι.

Μετά τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κ. Νίκα τον Σεπτέμβριο του 2019, όπου δήλωνε με «αγέρωχο» ύφος ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί και θα έχει παραδοθεί το Καλοκαίρι του 2020, ακολούθησε το Βατερλώ του.

Με αποκλειστικά δική του ευθύνη δημιούργησε συνθήκες τεχνικών, οικονομικών και διοικητικών εμπλοκών στο έργο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το έργο σήμερα να βρίσκεται στον αέρα και η εργολαβία να διαλύεται.

Το δήθεν φιλικό Υπουργείο Πολιτισμού προς τον κ. Νίκα απέρριψε την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την τροποποίηση  της χάραξης του τμήματος που διέρχεται από τον Αρχαιολογικό χώρο.

Μετά τους διθυράμβους προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, περάσαμε στο γνωστό για τον κ. Νίκα στάδιο, της εκτόξευσης απειλών, ζητώντας ακόμα και την  αλλαγή του αρχαιολογικού νόμου και την απόδοση ευθυνών προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (Κ.Α.Σ.) και την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Τις μεγάλες δικές του ευθύνες ποιος θα τις αναζητήσει; Έχει άραγε αυτογνωσία των όσων προξένησε από την εμμονή του να «μπαχαλοποιήσει» επί σκοπώ τα έργα που βρήκε έτοιμα και δρομολογημένα από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, για να παρουσιαστεί μετά ως από «μηχανής Θεός» που θα επιλύσει όλα τα προβλήματα; 

Ο κ. Νίκας λέει συνεχώς ψέματα σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του συγκεκριμένου έργου. Διογκώνει ψευδώς το ποσό που έχει μέχρι σήμερα διατεθεί για αυτό το οδικό έργο, που δεν ξεπερνά τα 15.000.000€ , μιλάει ψευδώς για 40.000.000€ και αποκρύπτει πως έχει ήδη διαθέσιμα 7.000.000€ από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων που είχε εξασφαλίσει η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη, προκειμένου να υλοποιηθεί όπως είχε αποδεχτεί αρχικά το Κ.Α.Σ. το εν λόγω έργο. 

Για τις ευθύνες του να μην υποστηρίξει στην αρχική συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. τη λύση του cut and cover που  ήταν ομοφώνως αποδεκτή, σιωπά. 

Επειδή για την ολοκλήρωση του έργου όπως αναφέρει το Κ.Α.Σ. απαιτούνται ακόμη περί τα 12.000.000€ και υπάρχουν ήδη τα 7.000.000€ από το Π.Δ.Ε., τον καλούμε να αφήσει τις έωλες δικαιολογίες και τα ψέματα και να στηρίξει ενεργά και αποφασιστικά το έργο και τα συμφέροντα του τόπου, διεκδικώντας για την ολοκλήρωση του οδικού άξονα, το υπόλοιπο ποσό, το οποίο με τις  σχετικές εκπτώσεις, ίσως είναι ακόμη μικρότερο.

Αν θέλει λοιπόν ο κ. Νίκας να αναζητήσει ευθύνες και να βρει ποιος είναι υπεύθυνος και ποιος με τις λανθασμένες αποφάσεις και ενέργειες του οδήγησε το έργο στις καλένδες, αρκεί να κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

 

Υγ1. Σε ό,τι αφορά την καλή συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού προκύπτει πλέον με σαφήνεια ότι η φιλική σχέση του κ. Νίκα με την κα. Μενδώνη δεν ήταν αρκετή για να κερδίσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου την αίτηση θεραπείας την οποία υπέβαλε.

 

Υγ2. Λέτε η κα. Υπουργός να αλλάξει τον αρχαιολογικό νόμο σύμφωνα με τα γούστα του κ. Νίκα;

 

 

 

 

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.