Πολιτικη

Νέα Πελοπόννησος: Ο πολιτικός εξευτελισμός του κ. Νίκα

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ "Νέα Πελοπόννησος-Πέτρος Τατούλης"

Aνακοίνωση της Περιφερειακής Παράταξης "Νέα Πελοπόννησος"

Στιγμές απόλυτης πολιτικής χυδαιότητας, εξευτελισμού και ψεύδους βιώσαμε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021, από την πολιτική συμπεριφορά του κ.Νίκα.

Στο θέμα της καταγγελίας και της καταδίκης των φασιστικών επιθέσεων στα σχολεία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, ο κ.Περιφερειάρχης προσπάθησε να συγκρίνει τις βίαιες επιθέσεις ακραίων φασιστών με τις καταλήψεις που κάνουν οι μαθητές στα σχολεία. Τόλμησε μάλιστα να δηλώσει δίνοντας άλλοθι στις φασιστικές επιθέσεις ότι εάν δεν υπήρχαν οι καταλήψεις, δεν θα είχαν γίνει και οι επιθέσεις!

Στο θέμα της χορήγησης Αιγίδας και της χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη θεατρική παράσταση με κύριο συντελεστή και σκηνοθέτη τον κρατούμενο Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για εξόχως ειδεχθή εγκλήματα, ο κ.Νίκας είπε το μεγαλειώδες ψέμα ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει χορηγήσει καμία Αιγίδα, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικού θράσους. Μάλιστα κατήγγειλε τους εισηγητές των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ότι «ψεύδονται» διότι υποστήριζαν ότι έχει δοθεί Αιγίδα της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη παράσταση. 

Με το γνωστό αυταρχικό ύφος του μάλιστα απέναντι στις έντονες αντιδράσεις των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θα το ξανάκανα». Στο συγκεκριμένο θέμα ο κ.Νίκας αποδείχθηκε αμεταμέλητος για το σοβαρό πολιτικό παράπτωμα του και ψεύτης στο θέμα της Αιγίδας, ξεπερνώντας κάθε όριο πολιτικής κυνικότητας.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας, με ημερομηνία 20/09/2021 και ώρα 21:29 με θέμα «Παράσταση με το έργο «Η απελευθέρωση της Τριπολιτσάς» από την θεατρική ομάδα κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης Τρίπολης» όπου αναφέρει χαρακτηριστικά πώς η παράσταση «πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 2021, υπό την Αιγίδα και υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

 

Η εμπλοκή της συγκεκριμένης παράστασης με τον εορτασμό των 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 1821 μόνο με τη λέξη «ντροπή» μπορεί να χαρακτηριστεί.

Καλούμε τον κ.Νίκα να αποσύρει άμεσα τη συγκεκριμένη ανάρτηση η οποία δυσφημεί το θεσμό της Αιρετής Περιφέρειας (η αναγραφή της ανακοίνωσης του βέβαια ότι η παράσταση αφορά τον εορτασμό των 200 Χρόνων από την Επανάσταση του 2021(!) και όχι του ορθού 1821, αποδεικνύει ότι ο κ.Περιφερειάρχης προέβη στη συγκεκριμένη ανάρτηση άρον-άρον και βιαστικά… Γιατί άραγε;).

 

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο με αποφάσεις που ελήφθησαν κατά πλειοψηφία (με τις ψήφους των Συμβούλων της Αντιπολίτευσης) διέσωσε το κύρος του Συλλογικού Οργάνου αφού αποφάσισε την καταδίκη των ακραίων φασιστικών επιθέσεων και κατήγγειλε την πολιτική συμπεριφορά και τις δράσεις του κ.Νίκα σε ό,τι αφορά το θέμα της υποστήριξης και της στήριξης της συγκεκριμένης παράστασης, δίνοντας ένα ηχηρό πολιτικό ράπισμα στον κ.Νίκα. 

Σε ό,τι αφορά τις προσβλητικές και τις αήθεις επιθέσεις που δέχονται συστηματικά και μεθοδευμένα ο τ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης και τα μέλη της, αφήνουμε τις συγκεκριμένες πολιτικές συμπεριφορές του κ.Νίκα στην κρίση των πολιτών… Αυτό όπως αποδεικνύεται είναι το πραγματικό πολιτικό πρόσωπο του κ.Περιφερειάρχη ο οποίος προσπαθεί να εμφανισθεί ως ένας «ευγενής» και «καθωσπρέπει» αστός!

Σε ό,τι αφορά τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη συμπεριφορά εκ μέρους του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατόπιν εντολών του κ.Νίκα, με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς απέναντι στις γυναίκες Περιφερειακές Συμβούλους, την καταγγέλλουμε ως σκόπιμη και μεθοδευμένη, γεγονός άλλωστε που αναδείχθηκε στο προηγούμενο Περιφερειακό Συμβούλιο με τη συσπείρωση και την αντίδραση γυναικών Περιφερειακών Συμβούλων που ανήκουν σε διαφορετικές παρατάξεις τις Αντιπολίτευσης.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.