Πολιτικη

Ερώτηση στη Βουλή για την έλλειψη κτηνιάτρων σε Αρκαδία, Λακωνία

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Την κατέθεσε ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αρκαδία και από την Λακωνία, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου παρατηρείται μια μείωση της τάξης του 50% των υπηρετούντων κτηνιάτρων στις αρμόδιες για την κτηνοτροφία δημόσιες Περιφερειακές Υπηρεσίες, εν συγκρίσει με το 2010.

Κατά τα δεδομένα, όμως, της τελευταίας δεκαετίας, παρατηρείται μεγάλη αύξηση των πληθυσμών των παραγωγικών ζώων. Συνέπεια της αναντιστοιχίας αυτής θεωρείται η δυσχέρεια και η αδυναμία εκτέλεσης του καθήκοντος των εναπομεινάντων κτηνιάτρων στις ανωτέρω Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Παρόλο που πρόσφατη προκήρυξη του ΑΣΕΠ, αφορώσα προσλήψεις σε Περιφέρειες και Δήμους, προβλέπει την πρόσληψη έντεκα (11) κτηνιάτρων, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όποια κατανομή και να γίνει για τους εν λόγω, ότι δεν θα υπάρξει επαρκής υποστηρικτική κτηνιατρική κάλυψη των «ΔΑΟΚ» των Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να προβείτε στον αναγκαίο αριθμό προσλήψεων κτηνιάτρων, ώστε να καλυφθεί το σύνολο των κενών σχετικών θέσεων των «ΔΑΟΚ», των Περιφερειακών Ενοτήτων, της Περιφερείας Πελοποννήσου;

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.