Πολιτικη

Στάικος: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας αναδεικνύει τα κοινωνικά ζητήματα

Σημεία συνέντευξης του συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας, Χρήστου Στάικου.

Εμβολιασμός-Πανδημία

-«Εμβολιαζόμαστε. Είμαστε θετικοί στη ζωή» είναι η καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ιδιαίτερα, για την Αρκαδία που έχει χαμηλότερο εμβολιασμό από το μέσο όρο, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε περισσότερο και πρέπει να συνεργαστούμε, δλδ αυτοδιοίκηση, φορείς, ιατρικοί σύλλογοι, οδοντιατρικοί, χημικοί για μια Πόρτα-Πόρτα ενημέρωση. Και προφανώς, τα συνδυαστικά μέτρα που χρειάζονται για τη αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η δύσκολη διαχείριση της πανδημίας γίνεται δυσκολότερη με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος προσπάθησε να αξιοποιήσει την κατάσταση μικροπολιτικά και δεν δημιούργησε αξιοπιστία, όπως σε άλλες χώρες πχ Πορτογαλία.

Η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, μεταξύ άλλων, για άρση της πατέντας των εμβολίων, όπως και ο ΠΟΥ έχει αναφέρει, δείχνει ακόμα περισσότερο τώρα τη σημασία της. Για να μπορούν να εμβολιαστούν όλος ο κόσμος σε όλο τον κόσμο. Και εδώ φαίνεται η διαφορά μιας αριστερής-προοδευτικής πολιτικής και μιας συντηρητικής πολιτικής, όταν η ΝΔ στο ευρωκοινοβούλιο καταψήφισε την πρόταση για άρση της πατέντας. Και την ίδια στιγμή μειώνει τις δαπάνες για την υγεία στον προϋπολογισμό κατά 820 εκ. Μια προοδευτική πολιτική, όπως αυτή που υποστηρίζουμε εμείς, έχει στο πολιτικό της dnaτην ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και δημιουργεί μεγαλύτερη αξιοπιστία για τη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Και στο Παναρκαδικό νοσοκομείο βλέπουμε τα προβλήματα, απόρροια της ιδεοληπτικής πολιτικής του κ. Μητσοτάκη.

Ακρίβεια-ενέργεια-ΔΕΗ-Αγρότες

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη αντιμετωπίζει τα θέματα της ακρίβειας σαν να είναι ένα φυσικό φαινόμενο. Και παρόλο που αυτά σχετίζονται με τις συνθήκες σε διεθνές επίπεδο, η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να κάνει κάτι ουσιαστικό και έτσι έχουμε τέτοιες αυξήσεις τιμών που πλήττουν τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις βιομηχανίες, τους αγρότες. Η κυβέρνηση της ΝΔ αύξησε τις τιμές στη ΔΕΗ ήδη από το Σεπτέμβριο του 2019, που συμπαρέσυρε και τις υπόλοιπες εταιρείες. 

Απαραίτητη η αύξηση του κατώτατου μισθού.

Οι αγρότες, και στην περιοχή μας, πλήττονται πολύ από αυτές τις αυξήσεις, την ίδια στιγμή που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί οι προκαταβολές από τον παγετό του Απριλίου.

Η ΝΔ με την πολιτική της σε ενέργεια, εργασιακά, ασφαλιστικό βαθάινει την κρίση και πλήττει την κοινωνική συνοχήσε μια δύσκολη συγκυρία με την πανδημία, την κλιματική κρίση κτλ. Η παρακαταθήκη της δικιάς μας πολιτικής φαίνεται σε σχέση με αυτά που γίνονται τώρα. Βρίσκονται στον αντίποδα της πολιτικής της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αρκαδίας δίνει το παρόν και αναδεικνύει τα κοινωνικά ζητήματα

Λαϊκές αγορές, περιβάλλον και πράσινη μετάβαση χωρίς να μείνει κανείς πίσω-αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης και διατήρηση βιοποικιλότητας, δικαιώματα και ορατότητα LGBT, προσφυγόπουλα στα σχολεία και πρόγραμμα ESTIA, ανάδειξη των δυσκολιών της ΜμΕ επιχειρηματικότητας.

Ανάδειξη τοπικών ζητημάτων με προτάσεις και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία.

Ανοιχτή εκδήλωση για τη Μεταλιγνιτική εποχή στη Μεγαλόπολη: Το μόνο κόμμα που συζήτησε ανοιχτά με τους εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, εμπόρους, φορείς, ΕΤΕ-ΔΕΗ και παρουσίασε την υπάρχουσα κατάσταση και τις προτάσεις του. Η δίκαιη μετάβαση χρειάζεται και ένα πρόγραμμα -γέφυρα ώστε οι εργαζόμενοι να δουλέψουν στην αποκατάσταση εδαφών, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα-Εξοικονομώ, ενεργειακή κοινότητα του Δήμου κτλ.

Δεν αφήνουμε να ξεχαστούν οι πυρόπληκτες περιοχές και πραγματοποιήσαμε ημερίδα στη Λιοδώρα Γορτυνίας. Να δοθούν άμεσες λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και ταυτόχρονα να διαμορφώσουμε ένα σχέδιο ανασυγκρότησης με ενεργή την κοινωνία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μπορεί να εγγυηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση. Θέλουμε ένα συνέδριο που να αφορά την κοινωνία.

Θέλουμε να χτίσουμε ένα δημοκρατικό μέτωπο με τα υπόλοιπα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης και τους κοινωνικούς φορείς για να σώσουμε οτιδήποτε αν σώζεται.

Προχωράμε με εξωστρέφεια προς το συνέδριο το οποίο θέλουμε να αφορά την κοινωνία.

Καλούμε κάθε αριστερό, δημοκρατικό, προοδευτικό πολίτη να συμβάλλει στην ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.  

Το συνέδριο είναι ένας σταθμός για την διαμόρφωση του νέου ΣΥΡΙΖΑ, για την διαμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ένα σύγχρονο, αριστερό, προοδευτικό, οικολογικό κόμμα-παράταξη που θα αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις τη εποχής μας.

Διεκδικούμε να βγούμε πρώτο κόμμα, με μια αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για προοδευτική κυβέρνηση. Την προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να την εγγυηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Την ασφάλεια της κοινωνίας μπορεί να εγγυηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.