Πολιτικη

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης στην Τρίπολη για την "απολιγνιτοποίηση"

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Περιφέρεια Πελοποννήσου

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέπτεται την ερχόμενη Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Ο υπουργός, όπως δήλωσε την Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης, θα έχει συνάντηση μαζί του και με στελέχη της Περιφέρειας όπως και του Δήμου Μεγαλόπολης, σχετικά με θέματα που συνδέονται με την απολιγνιτοποίηση και την δίκαιη μετάβαση της Μεγαλόπολης στην μεταλιγνιτική εποχή.

Απαντώντας, στη συνέχεια, ο Π. Νίκας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021, σημείωσε:

“Οντως υπάρχει καθυστέρηση στο ζήτημα της Μεγαλόπολης, αναφορικά με την δίκαιη μετάβαση. Έπρεπε κάποια πράγματα να έχουν γίνει συντομότερα ώστε να μην υπάρχει η -δίκαια πρέπει να πω- ανασφάλεια που εκφράζεται.

Είναι ωστόσο ένα θέμα το οποίο χειρίζεται κεντρικά η κυβέρνηση και θεωρώ ότι η παρουσία του υπουργού στην Περιφέρεια, την ερχόμενη Πέμπτη, θα δώσει μια ώθηση, όπως ώθηση δίνουν και όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του εν λόγω υπουργείου για το ζήτημα της δίκαιης μετάβασης.

Γνωρίζω ήδη ότι πάνω από 400.000.000 ευρώ θα διατεθούν από την κυβέρνηση για την εξαγορά εδαφών της ΔΕΗ, ενώ ήδη έχουμε καταλήξει στη χωροθέτηση του επιχειρηματικού πάρκου της Μεγαλόπολης.

Εξ αρχής ως Περιφέρειας είχαμε προς πάσα κατεύθυνση διακηρύξει ότι τα επενδυτικά κίνητρα πρέπει να είναι εξαιρετικά μεγαλύτερα στη Μεγαλόπολη και το κομμάτι του Δήμου Γορτυνίας που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την λειτουργία των μονάδων της ΔΕΗ, συγκριτικά με άλλες περιοχές όπως η Τρίπολη και η Οιχαλία. Για το θέμα αυτό, υπάρχει σχετική δήλωση του υπουργού που μας καλύπτει”.

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.