Πολιτικη

Συνάντηση Βλάση με την Ένωση Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισίας

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ Ε.Π.Σ.ΦΑ

Ανακοίνωση της Ένωσης Πατριωτικών Σωματείων Φαλαισίας

Στα πλαίσια των επαφών που πραγματοποιεί η Ε.Π.Σ.ΦΑ. με τους βουλευτές του Νομού μας και τα Πολιτικά Κόμματα, στις 10/10/2021 έγινε συνάντηση με τον τέως υπουργό και Βουλευτή Αρκαδίας, κ. Βλάση Κωνσταντίνο .

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Βλάση στην Αθήνα, από πλευράς  Ε.Π.Σ.ΦΑ παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος  κ. Μπένος  Παναγιώτης, η αντιπρόεδρος Κα Φρύμα  Χριστίνα και ο Έφορος Τσενές Ευστάθιος.

Από πλευρά μας προβλήθηκε ιδιαίτερα το θέμα της επέκτασης των ωφελημάτων που έλαβε η πόλη της Μεγαλόπολης με την σύνδεσή της στο Φυσικό Αέριο σε σχέση με τα χωριά της Φαλαισίας και των υπολοίπων χωριών του Δήμου Μεγαλόπολης. 

Προτείναμε τον σχεδιασμό και ένταξη όλων των χωριών μας στο εξοικονομώ κατ' οίκον για βελτίωση των κατοικιών κύριας και δευτερεύουσας  με μηδενική συμμετοχή στα πλαίσια των κινήτρων  της απολιγνιτοποίησης. ( Εδόθη σχ. επιστολή  που έχει σταλθεί στον  Υπουργό Ενέργειας)

Έγινε  συζήτηση  με βάση  την πρότασή μας και τις μελέτες που είχαμε καταθέσει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και στον Δήμο Μεγαλόπολης  σχετικά με την α) Πεζοπορικών διαδρομών στα όρια του Δήμου Μεγαλόπολης και  β) Βελτίωση και αξιοποίηση του φυσικού βιότοπου στη θέση Λούτσα , ανάμεσα  στα χωριά φαλαισίας και Σουλαρίου.

Επίσης συζητήθηκε και η παραχώρηση του μύλου του Κολοκοτρώνη στα Γιαννέικα στην Ε.Π.Σ.ΦΑ  με σκοπό την αναστήλωση και την κήρυξή του ως μνημείο της νεώτερης ιστορία μας. 

 Υπήρξε  διαβεβαίωση από τον κ. Βλάση  ότι  θα υποστηρίξει τις προσπάθειες μας.!!

Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας  για μία Φαλαισία της  ζωντάνιας και όχι της εγκατάλειψης και του μαρασμού. 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.