Πολιτικη

Μετάλλαξη "Ο": Αποκλείει το lockdown η Κυβέρνηση

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης απέκλεισε, για πολλοστή φορά, το ενδεχόμενο επιβολής γενικού "lockdown"

Σε δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σήμερα, Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Η κατεύθυνσή μας είναι οι περιορισμοί να αφορούν κατά βάση στους ανεμβολίαστους. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε την κατεύθυνση που έχουμε. Η μετάλλαξη Όμικρον προβληματίζει τους ειδικούς, γι’ αυτό και ελήφθησαν μέτρα σε ό,τι αφορά τους ταξιδιώτες, με στόχο να καθυστερήσει η επικράτηση του νέου στελέχους, ώστε να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί και να ληφθούν περισσότερα δεδομένα. »

Παράλληλα, ο κ. Πλεύρης δήλωσε πως η Κυβέρνηση θα πάρει όποιο μέτρο χρειαστεί. Ήδη, από σήμερα, για την είσοδο στην Ελλάδα προϋπόθεση είναι, για εμβολιασμένους και μη, η διενέργεια PCR (μοριακού) τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

Τέλος, χθες η Ολλανδία ανακοίνωσε την επιβολή "lockdown" μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου, μέτρο που θ' αφορά καταστήματα που δεν πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, μπαρ, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους. Μάλιστα, ο Πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε πως κάτι τέτοιο είναι "αναπόφευκτο".

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.