Πολιτικη

Τα "σενάρια" για τα σχολεία υπό το φόβο της "Όμικρον"

Φωτογραφία: iStock images

Πρόθεση των συναρμόδιων Υπουργείων είναι ν' ανοίξουν τα σχολεία, κανονικά στις 10 Ιανουαρίου 2022

Ωστόσο, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εάν συμβεί αυτό, θα υπάρξει υιοθέτηση αυστηρότερων πρωτοκόλλων υγείας, όπως τα περισσότερα, υποχρεωτικά τεστ και η απαγόρευση εκδρομών. Σε κάθε περίπτωση, οι όποιες αποφάσεις, θα ληφθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, ο Υπουργός Υγείας, δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Η "Όμικρον" είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο ως προς τη μεταδοτικότητά του. Ο κύκλος αυτής της διαδικασίας είναι περίπου στο μήνα κάτι τέτοιο δείξανε οι περισσότερες χώρες, και ευελπιστούμε να βγει αυτό το σενάριο. Εμείς περίπου από τα Χριστούγεννα και μετά έχουμε την εξάπλωση της Όμικρον. Στις 21 – 22 Δεκεμβρίου ήταν στο 3% (των κρουσμάτων) η Όμικρον, και αυτή τη στιγμή, σε λιγότερο από 10 μέρες, είναι πάνω από 70%. Τρομακτική ταχύτητα. 

 

Η "Όμικρον" είναι ο ταχύτερα μεταδιδόμενος ιός στην ιστορία της ανθρωπότητας;

Σ' αυτό το συμπέρασμα έχουν καταλήξει πολλοί μελετητές, καθώς η παραλλαγή του νέου κορωνοϊού που ονομάστηκε "Όμικρον" φαίνεται πως διαδίδεται με ταχύτητα πολύ μεγαλύτερη απ' αυτήν του ιού της ιλαράς, ο οποίος, μέχρι τώρα, εθεωρείτο ο ταχύτερα μεταδιδόμενος ιστορικά. Είναι χαρακτηριστικό πως η "Όμικρον" αφήνει πολύ πίσω- όσον αφορά το ρυθμό μεταδοτικότητας- τόσο τη λεγόμενη "Ισπανική γρίπη", όσο και άλλους ιούς που προκάλεσαν πανδημίες ή επιδημίες, κατά το παρελθόν. 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.