Πολιτικη

Γόντικας: Να πάρει μέτρα η Περιφέρεια για τα σχολεία

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Δήλωση του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης  Πελοποννήσου για το "ασφαλές άνοιγμα των σχολείων".  

Η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, αντί να στηρίζει άκριτα την κυβέρνηση στην εγκληματική πολιτική που ακολουθεί και στο άνοιγμα των σχολείων και στην αντιμετώπιση γενικότερα της πανδημίας, είναι ανάγκη να διεκδικήσει και να πάρει άμεσα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.

Να διεκδικήσει από την κυβέρνηση μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους γονείς και τους μαθητές αραίωση των μαθητών στα τμήματα και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι για ένα τρίμηνο, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις καθαριστριών, ειδικά συνεργεία εμβολιασμού του ΕΟΔΥ μόνο για μαθητές κλπ. 

Να "σπάσει" η Περιφέρεια τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών ώστε να μην συγχρωτίζονται 40 και 50 μαθητές σε ένα λεωφορείο, να διαθέσει δωρεάν ειδικές μάσκες, διαγνωστικά τεστ, αντισηπτικά και άλλα τέτοια εφόδια. 

Διέθεσε η Περιφέρεια 40 εκατομμύρια ευρώ για ενίσχυση των επιχειρήσεων, να διαθέσει τόσα και άλλα τόσα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, για την προστασία της ζωής και της υγείας των μαθητών και των οικογενειών τους.        

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.