Πολιτικη

"Δεύτερη αύξηση στους μισθούς από Μάιο. Επιτέλους! Σωθήκαμε!"

Φωτογραφία: Δελτίο τύπου/ "Οικολόγοι Πράσινοι"

Ανακοίνωση του κόμματος των "Οικολόγων Πράσινων"

Τελικά ο κυβερνητικός εμπαιγμός πότε θα σταματήσει; Την ώρα που κάθε νοικοκυριό βιώνει έναν απίστευτο οικονομικό Γολγοθά με τεράστιες αυξήσεις στο ρεύμα και στα είδη πρώτης ανάγκης, με την ανεργία στους νέους να καλπάζει στο 39,1%, έρχεται η Κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες να εξαγγείλει αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς κατά 0,02 τον Ιανουάριο και δεύτερη αύξηση από Μάιο. Τα επιπλέον χρήματα που θα δοθούν θα καλύψουν τις καθημερινές επιπλέον δαπάνες των πολιτών ή θα είναι μία αύξηση για δημιουργία εντυπώσεων και όχι ουσιαστική; Ο πληθωρισμός Νοεμβρίου έχει αγγίξει το υψηλό δεκαετίας στο 4,8%, με διπλάσιες αυξήσεις σε αγαθά πρώτης ανάγκης, αυτά θα καλυφτούν με την προαναγγελθείσα αύξηση του Μαΐου;

Οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ τονίζουμε πως το οικονομικό μοντέλο που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση, χωρίς σχέδιο για κομβικούς τομείς, όπως η εργασία, η υγεία και η παιδεία, αλλά και η στρεβλή διαχείριση των πόρων του ΤΑΑ, θα οδηγήσουν σε περαιτέρω φτωχοποίηση των πολιτών, που δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με επιδόματα. 

Η Συμπρόεδρος των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ, Κατερίνα Ανδρικοπούλου Σακοράφα, επισημαίνει πως, «Για πολλοστή φορά σημειώνουμε πως η φτώχεια και η φτωχοποίηση της κοινωνίας οδηγεί εκτός από υποβάθμιση της ζωής των πολιτών και σε υποβάθμιση του  περιβάλλοντος από την οποία πλήττονται πάντα οι οικονομικά ασθενέστεροι. Αυτά δεν αντιστρέφονται με αυξήσεις ψίχουλα αλλά με σοβαρές βιώσιμες πολιτικές που θα περιέχουν ουσιαστικά μέτρα και μέριμνες για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κατασπατάλησης πόρων εις βάρος των πολλών. Είναι φανερό από την μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης πως όχι μόνο δεν ενδιαφέρεται, αλλά και δεν επιθυμεί να κινηθεί προς όφελος των πολιτών, αλλά εξυπηρέτησης ημετέρων».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.