Πολιτικη

Ο Α. Τσίπρας αλλάζει τον ΣΥΡΙΖΑ "εκ βάθρων"

Με 27-11 πέρασε η πρότασή του για απευθείας εκλογή από τα μέλη του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής.

Με την πρόταση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Πολιτικό Συμβούλιο χθες αιφνιδιάζοντας τους ανυποψίαστους, για απευθείας εκλογή από τη βάση του προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής, “τα αλλάζει όλα” και, σίγουρα, δημιουργεί ένα νέο κόμμα.

Όπως εξηγούν συνεργάτες του, "από τις συνήθεις ‘μάχες των συσχετισμών’ στα συνέδρια και τις ποσοστώσεις στα ηγετικά όργανα, η φιλοδοξία είναι να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε άλλο επίπεδο, ‘να γίνει ανοικτό, ελκυστικό, σύγχρονο’ κόμμα, με τα μέλη του να έχουν λόγο από τα πιο μικρά μέχρι τα μείζονα”.

Οι υποψιασμένοι κάθε άλλο παρά αιφνιδιάστηκαν. Κι αυτό διότι μετά τις εκλογές του ’19, όταν άρχισε η διαδικασία μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα που να εκφράζει τον αριστερό-προοδευτικό χώρο, ο κ. Τσίπρας είχε δώσει στίγμα: “Δεν είναι ο δρόμος των λίγων, των φωτισμένων, είναι ο δρόμος της πλειοψηφίας. Θέλουμε έναν πολιτικό φορέα που δεν θα αναπαράγει απλώς τον εαυτό του και δεν θα φυλακίζεται στη διανομή των αξιωμάτων, που θα είναι ανοικτός στο καινούργιο και οργανωτικά καινοτόμος”, είχε πει στη μεγάλη συγκέντρωση για την μετεξέλιξη στο Τάε Κβον Ντο (τον Φεβρουάριο του 2020).

Συνέχεια δεν δόθηκε… λόγω πανδημίας, αφού η έλευσή της ακύρωσε το συνέδριο και όλες τις διαδικασίες, ωστόσο η συγκρότηση της “Προοδευτικής Συμμαχίας” (που συμπλήρωσε τον τίτλο του κόμματος) επέτρεψε να γίνουν οι σχετικές ζυμώσεις και να δοκιμαστούν στη πράξη “παλιοί και νέοι”.

Όπως φάνηκε χθες, ο κ. Τσίπρας απέκλεισε την τακτική να μην ανοίξει τώρα τη συζήτηση για την απευθείας εκλογή προέδρου/ηγεσίας και να την αφήσει για το συνέδριο. “Αυτό θα σήμαινε απόλυτο αιφνιδιασμό και θα έφραζε την ουσιαστική συζήτηση. Αντιθέτως, έκανε την πρόταση χθες δίνοντας όλο το χρονικό περιθώριο για διάλογο μέχρι τις 31 Μαρτίου που θα αρχίσει το συνέδριο”, λένε συνεργάτες του.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε αναλυτικά

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.