Πολιτικη

Κοντά σε αστέγους ο Κυριάκος Μητσοτάκης (photos)

Φωτογραφία: Kyriakos Mitsotakis/ facebook

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 22 Ιανουαρίου 2022, κοντά σε αστέγους στον Πειραιά

Προχώρησε, δε, στην παρακάτω δήλωση, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο facebook:

Θέλησα σήμερα το βράδυ να βρεθώ κοντά στους αστέγους στο λιμάνι του Πειραιά για να συζητήσω μαζί τους και να ακούσω από κοντά όλα όσα τους απασχολούν. Η Εθνική Στρατηγική για τους αστέγους έχει ως στόχο την εξάλειψη της αστεγίας ως το 2025-2026 ενώ ξεκινά η καταγραφή τους σε όλη την επικράτεια στο μητρώο αστέγων. Ταυτόχρονα, με το ειδικό πρόγραμμα «Στέγαση και εργασία», σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προβλέπεται εξασφάλιση στέγης και δημοτικής εργασίας. Σε αυτό το πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν 600 νοικοκυριά.

Επιπλέον, στο Ταμείο Ανάκαμψης περιλαμβάνεται ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους που αντιμετωπίζουν σημαντικά εμπόδια στην ένταξη ή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 111 εκ. ευρώ. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι οι οποίοι ανήκουν σε αυτές τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες με μηνιαία επιχορήγηση μισθού και εισφορών ύψους 700-750 ευρώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού και όλων των οργανώσεων που διένειμαν στο σημείο ζεστά γεύματα, κουβέρτες και προσέφεραν τις υπηρεσίες τους, καθώς και τους «Γιατρούς του Κόσμου» που βρίσκονται δίπλα στους αστέγους προσφέροντας υγειονομικό υλικό και ιατρική βοήθεια. 

Το σχόλιο του arcadia938.gr

Θα πρέπει ν' αναφερθεί πως ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε, εύλογη, κριτική η οποία, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε την κίνηση του "επικοινωνιακό τρικ". Μάλιστα, πολλοί επεσήμαναν πως επελέγη ο συγκεκριμένος χρόνος, λόγω της κακοκαιρίας και στην Αττική- που, όπως είναι λογικό, επηρεάζει περισσότερο τους άστεγους. Επιπρόσθετα, σχολιάστηκε επικριτικά η στάση του σώματός του σε κάποιες φωτογραφίες...

Από εκεί και πέρα, θα πρέπει να τονιστεί πως, ακόμα κι όταν οι πολιτικοί επιδιώκουν τις "εντυπώσεις", προβάλλοντας ένα υπαρκτό, κοινωνικό πρόβλημα, η πράξη αυτή έχει και τις θετικές της πλευρές. Ειδικά, όσον αφορά τον κ. Μητσοτάκη, θα πρέπει να εξάρουμε την πρωτοβουλία του, γνωρίζοντας πόσο..."επαχθής" ήταν.. Αντικειμενικά, πάντως, τουλάχιστον χθες βράδυ άστεγοι στον Πειραιά έφαγαν "ζεστά γεύματα", πήραν κουβέρτες, υγειονομικό υλικό και, πιθανώς, κάποιοι να εξετάστηκαν.

Κάτι είναι κι αυτό, ακόμα κι αν οι εξαγγελίες που επανέλαβε ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχουν, σχεδόν, καμία σχέση με τους άστεγους. Η ουσία είναι πως δεν υπάρχει, διαχρονικά, μέριμνα από την Πολιτεία σχετικά με το πρόβλημα αυτό, που ολοένα και "γιγαντώνεται"..

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.