Πολιτικη

"Ελπίς": Οι κυβερνητικοί που μπαίνουν στο κάδρο των ευθυνών

Οι υπουργοί που στοχοποιούνται από κυβερνητικά στελέχη και τη γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την αποτυχημένη διαχείριση της κακοκαιρίας, δεν είναι ευχάριστο. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων πολιτών μέσα στα αυτοκίνητά τους, αλλά και το πλήθος των νοικοκυριών που παρέμειναν για πολλές ώρες -κάποια παραμένουν ακόμα- χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, προκάλεσαν την έντονη ενόχληση του πρωθυπουργού για μια σειρά αστοχιών, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος.

Παρόλο που στο επιτελείο του αποφεύγουν να μιλήσουν προσωποποιημένα, είναι βέβαιο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως, εκτός της παραχωρησιούχου εταιρείας της Αττικής Οδού (στην οποία καταλογίζονται οι μεγαλύτερες ευθύνες για το πρόβλημα), και άλλα εμπλεκόμενα πολιτικά στελέχη, τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και από την κυβέρνηση, βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση κατά τη διάρκεια του κρίσιμου 24ώρου, την περασμένη Δευτέρα. Στη σημερινή συνεδρίαση πάντως του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να συγκεκριμενοποιήσει τις ευθύνες, αν και θα αναγνωρίσει λάθη, κυρίως συντονισμού μεταξύ των αρμοδίων.

"Οι υπεύθυνες κυβερνήσεις κρίνονται από το αποτέλεσμα και όχι από τις δηλώσεις. Εμείς δεν είμαστε εδώ για να συγκαλύπτουμε, αλλά για να προσπαθούμε συνεχώς για το καλύτερο, να είμαστε διαφανείς και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Οφείλουμε λοιπόν μια μεγάλη συγγνώμη σε όσους πολίτες ταλαιπωρήθηκαν", τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Για την ανάγκη, άλλωστε, καλύτερης οργάνωσης του κρατικού μηχανισμού σε όλα του τα επίπεδα (Αυτοδιοίκηση, κεντρικές υπηρεσίες του Κράτους, μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες), έκανε λόγο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος επίσης σε "ένα κομμάτι συντονισμού που χωρίς αμφιβολία πρέπει να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να το κάνουμε καλύτερο".

Δυσφορία εκ μέρους του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει για τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τα προβλήματα στους μεγάλους οδικούς άξονες της πρωτεύουσας, οι οποίοι βρίσκονται στην ευθύνη της Περιφέρειας. "Στο γιατί έκλεισε η Μεσογείων, η Κατεχάκη και η Κηφισίας, το επόμενο διάστημα οφείλουμε όλοι να πάρουμε απαντήσεις από εκείνους που είναι υπεύθυνοι για να έχουν μέριμνα, προκειμένου να μην κλείνουν οι δρόμοι αυτοί", ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης «έδειξε» τον Περιφερειάρχη.

Σε ερώτηση που δέχθηκε για το χάος που επικράτησε σε δρόμους της πρωτεύουσας, όπως η Κατεχάκη, απάντησε ότι "για τους κεντρικούς άξονες την ευθύνη έχει η Περιφέρεια, η οποία δεν μπόρεσε να υλοποιήσει τον σχεδιασμό".

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και διαβάστε περισσότερα

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.