Πολιτικη

"Απαράδεκτη η κατάσταση στην 124 ΠΒΕ Τρίπολης"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Ανακοίνωση του ΚΚΕ Αρκαδίας

Για την πρωτοφανώς απαράδεκτη κατάσταση που με ευθύνη της κυβέρνησης έχει διαμορφωθεί στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη σε σχέση με την πανδημία.

 Η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά εφαρμόζει την εγκληματική πολιτική της «ανοσίας της αγέλης»- αυτή τη φορά σε βάρος των νεοσυλλέκτων στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη, με αποτέλεσμα ήδη να υπάρχουν πάνω από 200 κρούσματα. 

   Είναι φανερό ότι κανένα μέτρο δεν πάρθηκε από το Υπουργείο Άμυνας ώστε το στρατόπεδο να μπορεί να υποδεχτεί με ασφάλεια τα παιδιά που κλήθηκαν να υπηρετήσουν τη θητεία τους, μετατρέποντάς το σε εστία υπερμετάδοσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των νεοσυλλέκτων και των στελεχών. 

     Τα κρούσματα έχουν πάρει μαζικό χαρακτήρα και οι διμοιρίες έχουν χωριστεί σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Ακόμα και οι νοσούντες υφίστανται το μαρτύριο του κρύου της Τρίπολης αφού η θέρμανση είναι περιορισμένη καθώς κλείνουν το βράδυ τα καλοριφέρ, παρόλο που πολλοί είναι εμπύρετοι.

    Προφανώς τα δισεκατομμύρια που διαχρονικά και από όλες τις κυβερνήσεις δαπανούνται για τις ανάγκες «άμυνας» της χώρας,  περιλαμβάνουν μόνο ψίχουλα για τη διαβίωση των νεοσυλλέκτων και των στελεχών. Όλα αυτά τα τεράστια ποσά που προκαλούν ίλιγγο και προέρχονται από το άγριο χαράτσωμα του Ελληνικού λαού, αφορούν τις επιθετικές ανάγκες του ΝΑΤΟ και την αναβάθμιση της θέσης των Ελλήνων επιχειρηματιών στην ευρύτερη περιοχή,  αυξάνοντας κατακόρυφα τον κίνδυνο μιας πολεμικής εμπλοκής. Είναι φανερό πως υπεύθυνη για αυτή την κατάσταση είναι η κυβέρνηση που δεν δίνει τους απαραίτητους πόρους ούτε για τα ελάχιστα που απαιτούνται ώστε να τηρηθούν τα   απαραίτητα μέτρα που επιβάλει η λογική και η επιστήμη για την αντιμετώπιση της πανδημίας:

  • Δεν προχωράει στη διενέργεια τακτικών διαγνωστικών τεστ σε όλους τους νεοσύλλεκτους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

  • Δεν δίνει τον απαραίτητο αριθμό μασκών υψηλής προστασίας και υλικών προστασίας, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. 

  • Δεν χορηγεί τις αναγκαίες ποσότητες απολυμαντικών και καθαριστικών, καθώς και δεν έχει εξασφαλίσει την απολύμανση των κτιρίων του στρατοπέδου, από εξειδικευμένο συνεργείο. 

  • Επίσης, δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αραιώσουν οι θάλαμοι που κοιμούνται οι νεοσύλλεκτοι και να μην υπάρχει συνωστισμός στους κοινόχρηστους χώρους, όπως για παράδειγμα τα εστιατόρια.

   Απαιτούμε άμεσα μέτρα για την προστασία της υγείας των νεοσυλλέκτων και των στελεχών της 124 Πτέρυγα Μάχης στην Τρίπολη:

– Την πραγματοποίηση δωρεάν επαναλαμβανόμενων διαγνωστικών τεστ στους νεοσύλλεκτους και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

– Τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή του συνωστισμού στους θαλάμους, τα εστιατόρια κ.ά.

– Τη δωρεάν χορήγηση των αναγκαίων ποσοτήτων σε υλικά και μέσα προστασίας από τον κορονοϊό.

– Τη συστηματική απολύμανση των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου από εξειδικευμένο συνεργείο.

 

– Την υπεύθυνη ενημέρωση όλου του προσωπικού από υγειονομικούς σχετικά με την αναγκαιότητα του εμβολιασμού

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.