Πολιτικη

"H Σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ επιστρέφουν"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τη "διερεύνηση χειραγώγησης κοινής γνώμης" και το σχετικό πόρισμα Εξεταστικής Επιτροπής

Ο κ. Πολάκης είχε πει για τον Ανδρουλάκη και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν ανασταίνονται οι νεκροί. Σήμερα ο κ. Ραγκούσης, όχι μόνο είδε ότι αναστήθηκαν οι νεκροί, αλλά μας θέλουν και ως σωσίβιο  τους.

Ας ψάξουν αλλού Καμμένο.

 Το Κίνημα Αλλαγής σήμερα μέσω του εισηγητή του, του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, των ομιλητών του, έβαλε σε σειρά όλα τα θέματα χωρίς το άγχος των ίσων αποστάσεων. Η παράταξη μαθαίνει από το παρελθόν και το αναλύει ώστε να έχει ενδιαφέρον το μέλλον.

 Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι ο κ. Δούκας ήταν Υπουργός «εκείνης» της Κυβέρνησης, ότι η Κυβέρνηση «εκείνη» έδινε λεφτά. Μας είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση «εκείνη» ήταν χειρότερη της ΝΔ, αλλά δεν ανέφερε σε 45 λεπτά ομιλίας το όνομα του κ. Κώστα Καραμανλή. Δεν το ανέφερε διότι έχει πολλές σχέσεις η συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το πώς συμπεριφερόταν η τότε Κυβέρνηση. Γι’ αυτό εμείς κρατάμε ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ.

 Τα τελευταία 10 χρόνια η χώρα κυβερνάται από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Καμμένο και η ΝΔ με αυτοδυναμία. Για να δούμε όμως τί έγινε με το κρατικό χρήμα; Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδότησε φιλικά ΜΜΕ; ΝΑΙ. Απάντησε σε κάποια ερώτηση για το ποσά λεφτά έδωσε στην Αυγή; ΟΧΙ. Υπήρξε δημοσίευμα ότι έδωσε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ στην Αυγή που πουλούσε 3.000 φύλλα; ΝΑΙ. Όλα αυτά τα έκανε γιατί πολύ απλά ήταν Κυβέρνηση.

 Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει αντιπολίτευση γιατί έχει κάνει τα ίδια στο παρελθόν. Απλώς η ΝΔ δημοσιοποίησε τον κατάλογο με τα ΜΜΕ. Το έκανε όμως χωρίς κριτήρια, χωρίς καμία διαδικασία η οποία να λέει με ποιους όρους έγινε η διαδικασία της ανάθεσης για τις διαφημίσεις.

 Υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων που ήρθαν στη Βουλή. Αξιολογήθηκαν για τις σχέσεις τους με τα κόμματα. Πολύ σωστά, αυτά είναι θέματα που πρέπει να διερευνηθούν. Αναρωτιέται ο πολίτης, «η ΝΔ έκανε όσα έκανε. Η αξιωματική αντιπολίτευση που είναι σε όλο αυτό; Μήπως έκανε τα ίδια;» Δηλαδή το ζητούμενο είναι αν έκανε τα ίδια ή αν έχει αλλάξει;

 Να δούμε τώρα τι έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί η ΝΔ. Δημοσκόπηση την οποία δημοσίευσε ένα μέσο φιλικό, δείχνει πώς ήθελαν να εργαλειοποίησουν τις δημοσκοπήσεις. Δεν ντρέποταν που έδειχναν την Χρυσή Αυγή με 9,5% για να χτυπήσουν το Κίνημα Αλλαγής. Δημοσκόπηση συγκεκριμένης εταιρείας 3 Φεβρουαρίου 2019 δίνει 9,2% στη Χρυσή Αυγή και 4,2% στο ΠΑΣΟΚ. Στις 23 Μαρτίου 2019 δίνει 7,8% στη Χρυσή Αυγή και στο ΠΑΣΟΚ 5,8%. Ένα μήνα πριν τις εκλογές δίνει 6,5% στη Χρυσή Αυγή και 5,5% στο ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές η Χρυσή Αυγή κατέληξε να έχει 2,9%.

 Το ΠΑΣΟΚ όμως έκανε πράξεις. Πράξεις που σας φοβίζουν. Θυμάστε τη Διαύγεια; Αυτή που δεν τη ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ήθελε να την καταργήσει. Για ποιο λόγο; Γιατί δεν επέτρεπε σε κανέναν Υπουργό, Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, σε κανέναν Δήμαρχο, σε κανένα Περιφερειάρχη, να μην αναρτά τις αποφάσεις του. Αυτή είναι η διαφορετική απάντηση της σοσιαλδημοκρατίας στα προβλήματα των πολιτών.

 Ο κ. Ραγκούσης μας κάνει επίθεση φιλίας. Ας υποθέσουμε ότι είναι πραγματική. Ο κ. Πολακης, κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και του οποίου οι απόψεις είναι πλειοψηφικές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ λέει για τον κ. Ανδρουλακη και το ΠΑΣΟΚ στις 12/12/2021 «δεν ανασταίνονται οι νεκροί». Ο κ. Ραγκούσης σήμερα, όχι μόνο είδε τους νεκρούς να ανασταίνονται, αλλά μας ζήτησε και από αυτούς που αναστήθηκαν να συμμαχήσουμε. Αναρωτιέμαι. Αντί να κατανοήσουν το φαινόμενο της πολιτικής ανάστασης, αν ισχύει, μας ζητούν να γίνουμε σωσίβιο τους. Τους απαντάμε ότι οι Καμμένοι τελείωσαν. Η σοσιαλδημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ έρχεται.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.