Πολιτικη

Σε Αρεόπολη και Νέα Επίδαυρο ο Π. Τατούλης (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Από κοινού με Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της παράταξης του παρακολούθησαν δύο πολύ σημαντικές επετειακές εκδηλώσεις.

Σε δύο σημαντικά Επετειακά γεγονότα που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην έναρξη της Επανάστασης και στη σύσταση του Ελληνικού Κράτους  παρευρέθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης και επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» Πέτρος Τατούλης συνοδευμένος από Περιφερειακούς Συμβούλους και στελέχη της παράταξης του.

Σε κλίμα εθνικής υπερηφάνειας και συγκίνησης στην ηρωική Αρεόπολη του Δήμου Ανατολικής Μάνης όπου τιμήθηκαν οι Αγωνιστές που άναψαν τη σπίθα της Ελληνικής Επανάστασης στις 17 Μαρτίου 1821, δίνοντας όρκο για «Νίκη ή Θάνατος» και στη Νέα Επίδαυρο (Πιάδα) για τον εορτασμό της Επετείου για τα 200 χρόνια απ’ την Α’ Εθνοσυνέλευση των Ελλήνων, όπου συντελέστηκε η σημαντικότερη πράξη της Εθνοσυνέλευσης το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου, το πρώτο Σύνταγμα των επαναστατημένων Ελλήνων, στο οποίο προτασσόταν η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας.

Με αφορμή την παρουσία του στις Επετειακές εκδηλώσεις που διοργάνωσαν οι Δήμοι Ανατολικής Μάνης και Επιδαύρου, ο κ. Τατούλης δήλωσε: 

"Δυστυχώς η Περιφέρεια Πελοποννήσου με αποκλειστική ευθύνη της Περιφερειακής Αρχής του κ. Νίκα έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ανάδειξης της προσφοράς του ηρωικού Μοριά στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα και στον εορτασμό της Επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821. Στη συνείδηση όχι μόνο των Ελλήνων αλλά ολόκληρου του κόσμου, η Πελοπόννησος παίζει καθοριστικό ρόλο στην Έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και συνδέεται άμεσα με την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους.

Η ανικανότητα σε συνδυασμό με την αδιαφορία εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής σε ό,τι αφορά τις Επετειακές εκδηλώσεις των 200 χρόνων και τις δράσεις που όφειλε να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου το 2021, στέρησαν από την Πελοπόννησο τη δυνατότητα να στείλει σε όλο τον κόσμο ένα μήνυμα για τη δημιουργία ενός καινούργιου οράματος και μιας νέας προοπτικής  για τη θέση της Χώρας μας στο σύγχρονο  Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Οφείλω να συγχαρώ την προσπάθεια των Δημοτικών Αρχών για την ανάδειξη των γεγονότων που πραγματοποιήθηκαν στον τόπο τους και στη συγκεκριμένη περίπτωση το Δήμο Ανατολικής Μάνης για τις πενθήμερες εκδηλώσεις και την άψογη διοργάνωση τους καθώς και το Δήμο Επιδαύρου για την πρωτοβουλία του να προσκαλέσει όλους τους Δημάρχους από τις περιοχές που είχαν αποστείλει «παραστάτες» (αντιπροσώπους) στην Α΄ Εθνική των Ελλήνων Συνέλευση του 1821".

(Δελτίο Τύπου)

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.