Πολιτικη

Βλάσης: “Δίνουμε λύση στο χρόνιο ζήτημα των δασωθέντων αγρών που ταλαιπωρούσε πολλούς Αρκάδες για δεκαετίες”

Την τεράστια σημασία της χθεσινής νομοθετικής παρέμβασης της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με την οποία δίνεται λύση στο ζήτημα των δασωθέντων αγρών, υπογράμμισε ο βουλευτής Αρκαδίας ΝΔ Κώστας Βλάσης.

Μετά την ψήφιση του άρθρου 80 του πολυνομοσχεδίου του ΥΠΕΣ, λύνεται το θέμα της χρόνιας αμφισβήτησης από το δημόσιο της κυριότητας των δασωθέντων αγρών, που αποτελούν εκτάσεις αγροτικού χαρακτήρα, οι οποίες δασώθηκαν λόγω εγκατάλειψής τους σε δύσκολες ιστορικές συνθήκες. Οι εκτάσεις αυτές αποδίδονται στους νόμιμους κατόχους τους και ρυθμίζεται και η μελλοντική τους αξιοποίηση, ενώ με τη συγκεκριμένη ρύθμιση γίνεται ένα σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση των δασικών χαρτών και του κτηματολογίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Βλάσης: «Τόσο εγώ προσωπικά, όσο και πολλοί συνάδελφοι βουλευτές της ΝΔ βρισκόμασταν σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα των δασωθέντων αγρών, ένα ζήτημα που για δεκαετίες ταλαιπωρούσε πολλούς συμπατριώτες μας. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε προς εκμετάλλευση στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους τα χωράφια των προγόνων τους, που μέσα σε δύσκολες συνθήκες εγκαταλείφθηκαν και έγιναν δάση. Οι άνθρωποι αυτοί θα έχουν ξανά την ευκαιρία να καλλιεργήσουν και να αξιοποιήσουν τις εκτάσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό παρέχουμε ισχυρά κίνητρα για επιστροφή πληθυσμών σε ορεινές και ημι-ορεινές περιοχές, ώστε να πάρουν πνοή ζωής τα χωριά μας. Επιπλέον, με τη ρύθμιση αυτή συμβάλλουμε στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές, καθώς οι εγκαταλειμμένες αυτές εκτάσεις θα έχουν πλέον την φροντίδα των ιδιοκτητών τους. Ως Κυβέρνηση αποδεικνύουμε για ακόμη μία φορά στην πράξη πως ο αγροτικός κόσμος, αλλά και η περιφέρεια, αποτελούν κύριο μέλημά μας».

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.