Πολιτικη

Οδυσσέας: Η κυβέρνηση δεν κάνει ελέγχους (vd)

"Κάθε μέρα που καθυστερεί, επιχειρήσεις και νοικοκυριά δεινοπαθούν", ανέφερε σε συνέντευξή του ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Βασικά σημεία από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Αρκαδίας  με το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Πρώτα απ’ όλα θέλω να επισημάνω ότι και τα δύο κόμματα (ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ) μοιάζουν μεταξύ τους, γιατί δίνουν και οι δύο υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρήσουν  με χαρακτηριστικά παραδείγματα την υπόσχεση της Νέας Δημοκρατίας να καταργήσει την εισφορά αλληλεγγύης και την αντίστοιχη του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Θέλω να πω σε αυτούς που έπεσαν από τα σύννεφα για τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών και περίμεναν το δημοσίευμα μιας εφημερίδας για να τοποθετηθούν δημόσια, ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης και η παράταξή μας είχε επισημάνει, από τις αρχές του χρόνου, ότι είναι μεγάλη ανάγκη να φορολογηθούν τα ουρανοκατέβατα κέρδη των ηλεκτροπαραγωγών και είχαμε λοιδορηθεί για αυτό. Μέχρι σήμερα έχουν περάσει τέσσερις μήνες και χρειάστηκε να εκτροχιαστεί η κατάσταση προκειμένου η κυβέρνηση να αναλάβει δράση αναφορικά με το πότε και πώς θα φορολογηθούν οι παραγωγοί ενέργειας.

Αυτή η κατάσταση έχει πλήξει αμφότερα, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν δεν κατανοούμε ότι όταν μιλάμε για νοικοκυριά, αναφερόμαστε πιθανότατα και σε ανθρώπους που διατηρούν μικρές επιχειρήσεις, τότε δεν κατανοούμε το μέγεθος του προβλήματος. Αυτή τη στιγμή πλήττονται διπλά και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα κόστη. Ευάλωτοι πολίτες πληρώνουν άδικα πολύ ακριβά το ρεύμα, ενώ υπάρχουν επιχειρήσεις που οι λογαριασμοί ρεύματος είναι δυο ή τρείς φορές μεγαλύτεροι από το κόστος του ενοικίου τους. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να δουλέψουν και θα χρειαστεί να απολύσουν κόσμο. Οδηγούμαστε, λοιπόν,  σε μια σειρά καταστροφικών αποτελεσμάτων για την κοινωνία.

Η κρίση μπορεί να είναι εξωγενής αλλά δεν μπορούμε να τα ρίχνουμε όλα στον πόλεμο. Ο πόλεμος έχει τις δικές του προκλήσεις αλλά κι εμείς ως χώρα έχουμε δικά μας θέματα. Δεν φταίει κανείς πέρα από την κυβέρνηση που η Ελλάδα αύξησε την εξάρτησή της από το φυσικό αέριο κατά 25%, ούτε που δεν έκανε μακροπρόθεσμα συμβόλαια και αγοράζουμε καθημερινά φυσικό αέριο με τιμές χρηματιστηρίου. Ούτε φταίει κανείς άλλος πέρα από την κυβέρνηση που όταν αυξάνεται η τιμή πετρελαίου στη Σ. Αραβία αυξάνεται και η τιμή στον βενζινά της γειτονιά μας. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν οι απαιτούμενοι έλεγχοι.  Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να παρεμβαίνει και να λαμβάνει μέτρα ενάντια στην αισχροκέρδεια. Αυτό δεν συμβαίνει μέχρι ώρας. Οι έλεγχοι μπορούν να αποτρέψουν τις στρεβλώσεις της αγοράς που μας οδηγούν  σε σημείο να συζητάμε για σοβαρές ελλείψεις στα τρόφιμα και τα είδη ανάγκης. Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι κάθε μέρα που καθυστερεί κλείνουν επιχειρήσεις, δημιουργούνται προβλήματα στην αγορά και όλοι μας είμαστε κάθε μέρα και πιο δύσκολα.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.