Πολιτικη

"Για χάρη του τουρισμού θέλουν να γίνουμε η χαβούζα της Πελοποννήσου"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938

Τοποθέτηση του επικεφαλής με την Λαϊκή Συσπείρωση Βαγγέλη Γούργαρη στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρίπολης για την εξέλιξη της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ζούμε πλέον τις συνέπειες από την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο. 

Είναι μεγάλες οι ευθύνες των κυβερνήσεων, του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ, του ΣΥΡΙΖΑ, των συγκυβερνήσεών τους και των δυνάμεών τους στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και στο Δήμο Τρίπολης γιατί με τη Σύμβαση Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), παρέδωσαν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ με όρους και προϋποθέσεις εγγυημένης μακροχρόνιας υψηλής κερδοφορίας για την εταιρεία και μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για τα λαϊκά στρώματα.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες της πρώην Περιφερειακής Αρχής του κ. Τατούλη που προετοίμαζε το έγκλημα, αλλά και της τωρινής του κ. Νίκα που το ολοκληρώνει. 

Εξίσου μεγάλες είναι οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Τρίπολης και των άλλων Δήμων της Περιφέρειας πρώην και νυν που όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν και στηρίζουν, με μοιρασμένους κάθε φορά ρόλους, όλες τις μεθοδεύσεις για την επιβολή αυτής της απαράδεκτης σύμβασης ΣΔΙΤ.

Με μια από τις πολλές τροποποιήσεις που έγιναν, έδωσαν από το 2018 τη δυνατότητα στην ΤΕΡΝΑ να διαχειρίζεται ενιαία τα απορρίμματα όλης της Περιφέρειας σε μια ενιαία διαχειριστική ενότητα. 

Τώρα με δοκιμασμένες από παλιά μεθόδους οδηγούν τα σκουπίδια από παντού στην Παλαιόχουνη. 

Όπως άφησαν τα σκουπίδια του Δήμου Τρίπολης στους δρόμους για να φτιάξουν τη χωματερή στην Αγία Τριάδα, στον Άγιο Βλάση, στο Μεγαβούνι, τώρα άφησαν τον Δήμο Σπάρτης για να ανοίξουν τον δρόμο για την Παλαιόχουνη. 

Δεν είναι μόνο η Σπάρτη, στην ίδια κατάσταση είναι και η Δυτική Μάνη και η Ελαφόνησος. 

Μπήκαμε στη τουριστική περίοδο και όλοι κοιτάζουν κατά την Παλαιόχουνη, για χάρη του τουρισμού (της ατμομηχανής της Ελληνικής Οικονομίας) θέλουν να γίνουμε χαβούζα της Πελοποννήσου. 

Προκαλεί η Περιφερειακή Αρχή Νίκα όταν λέει ότι μέχρι τις 10 Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Δήμο Ευρώτα που δεν έχει καν αρχίσει. 

Προκαλεί και η πρώην Περιφερειακή Αρχή και ο κ. Τατούλης όταν κάνει παράσταση στην Εισαγγελία Σπάρτης για να έρθουν τα σκουπίδια του Δήμου Σπάρτης στην Παλαιόχουνη.

Είμαστε ακόμη στην Αρχή.

Ο Δήμος Τρίπολης θα πληρώσει για φέτος επί πλέον 100 ευρώ για κάθε τόνο απορριμμάτων, 1.400.000 ευρώ για τη ΣΔΙΤ και 200.000 ευρώ για μεταφορά απορριμμάτων, σύνολο 1.600.000 ευρώ για 16.000 τόνους απορριμμάτων, το ξέρετε, τα έχετε ψηφίσει όλοι σας έρχονται και τα υπόλοιπα. 

Η μόνη Φιλολαϊκή Λύση είναι η μη εφαρμογή της ΣΔΙΤ και η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα. Με ολοκληρωμένο επιστημονικό σχεδιασμό, πανελλαδικό και κατά περιφέρεια μέσα από ενιαίο κρατικό φορέα, με συγκεκριμένα κριτήρια καταλληλότητας και επιλογής, με προώθηση μιας ουσιαστικής ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων, με σύγχρονες υποδομές, αξιοποίηση του επιστημονικού δυναμικού που υπάρχει στη χώρα.

Βαγγέλης Γούργαρης

Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης

Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.