Πολιτικη

Τσίπρας: Η κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι ατύχημα για τη χώρα (pics, vid.)

Φωτογραφία: arcadia938.gr

Η ομιλία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξη Τσίπρα, κατά την τελευταία ημέρα του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Mηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις "έστειλε" με την δεύτερη, και τελευταία, τοποθέτησή του, στο πλαίσιο του 3ου Συνεδρίου του κόμματός του, ο κ. Αλέξης Τσίπρας. "Ενισχυμένος" από την χθεσινή ψηφοφορία επί των προτάσεών του- για εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη "βάση"-, όπου η συντριπτική πλειοψηφία τις ενέκρινε, ο κ. Τσίπρας έκανε "σκληρή" επίθεση τόσο στη Ν.Δ. όσο και σε μερίδα των ΜΜΕ, κατηγορώντας τους για "καθεστωτικές πρακτικές".

Επίσης, μεταξύ άλλων, δεσμεύτηκε πως, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επικρατήσει στις εκλογές, θα καταργήσει όλες τις "αντικοινωνικές" διατάξεις που έχει ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία, ενώ κατηγόρησε προσωπικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό, κ. Μητσοτάκη, για "διασπάθιση δημοσίου χρήματος", "πελατειακές λογικές" αλλά και διώξεις εναντίον δημοσιογράφων και δικαστικών λειτουργών.

"Θα κλαδέψουμε τα κλεφτόδεντρα" ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του λόγου του κυρίου Τσίπρα.

Επιπρόσθετα, αναφερόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του, υπεραμύνθηκε της ανάγκης για "ανανέωση" και "διεύρυνση" του κόμματος, καθώς, όπως είπε, "δεν μπορούμε να ομνύουμε στο όνομα της ανανεωτικής Αριστεράς, αν φοβόμαστε την κίνηση προς τα εμπρός". Τα βασικά σημεία της τοποθέτησής του:

Ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει, ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτακη τελειώνει. Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο για να ανασάνει η κοινωνία - Νικητές θα είναι οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες, η νέα γενιά - Θα κλαδέψουμε τα κλεφτοδεντρα για να δώσουμε στήριγμα και ελπίδα στην κοινωνία - Οι 5+1 δεσμεύσεις μας δεν είναι σοσιαλισμός, αλλά ανάγκη για να αποφευχθεί η βαρβαρότητα - Όσο καθυστερεί τις εκλογές ο κ. Μητσοτάκης χανει την ευκαιρία για μια αξιοπρεπή ήττα - Οι προοδευτικές δυνάμεις, αν δεν ανοίξουν τα χαρτιά τους για τις 5+1 προγραμματικες δεσμεύσεις μας, να δεσμευθούν πως δεν θα γίνουν δεκανίκι της χειρότερης κυβέρνησης.

Να σημειώσουμε πως επικεφαλής της Εφορευτικής Επιτροπής που αναλαμβάνει την οργάνωση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου και μελών Κεντρικής Επιτροπής, στις 15/5/2022 , ορίστηκε ο κ. Ηλίας Νικολακόπουλος, όπως ανακοίνωσε ο γραμματέας του κόμματος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ζητώντας τη σχετική έγκριση των συνέδρων.

Δείτε παρακάτω ένα μικρό απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.