Πολιτικη

"Για το «σύστημα Μητσοτάκη», η Ελλάδα είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της Δύσης"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Το σχόλιο του βουλευτή Αρκαδίας (ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία) με αφορμή την κύρωση από τη Βουλή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ.

Αναλυτικά ο κ. Παπαηλιού ανέφερε:

Το «Ιδού ο στρατός σας» γίνεται «Ιδού η χώρα σας» !!!

Η στρατηγική επιδίωξη της Τουρκίας είναι ο γεωστρατηγικός, γεωπολιτικός και οικονομικός έλεγχος ευρύτερων περιοχών, της Ανατολικής Μεσογείου, της Κύπρου, του Αιγαίου, της Θράκης συμπεριλαμβανομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, η επιθετικότητα της Τουρκίας έναντι της χώρας μας, και όχι μόνον, παραμένει ενεργός. 

Παρά ταύτα, με την κύρωση του «Δεύτερου πρωτοκόλλου τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδος και ΗΠΑ», η Ελλάδα παραχωρεί επ΄ αόριστον κρίσιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις χωρίς ανταλλάγματα,  όσον αφορά τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας-ΗΠΑ.

Έτσι η θέση της Ελλάδας ως δορυφόρου των ΗΠΑ ενισχύεται, αφού εντάσσεται στους στρατηγικούς  σχεδιασμούς τους, ακόμη και εις βάρος των ελληνικών συμφερόντων. 

Κατά το «σύστημα Μητσοτάκη», η Ελλάδα είναι το «προκεχωρημένο φυλάκιο» της Δύσης.  

Το «Ιδού ο στρατός σας» γίνεται «Ιδού η χώρα σας» !!!

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.