Πολιτικη

"κ.Σκαντζέ εκτίθεστε-Όταν δεν γνωρίζετε τουλάχιστον μη μιλάτε"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

Το μονοπάτι της Καρύταινας περιμένει εδώ και τρία χρόνια, αναφέρει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο κ. Γιαννακούρας.

Με αφορμή την ανακοίνωση του κ.Σκαντζού σχετικά με την παρουσία του στον Εσπερινό για την εορτή του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως, πολιούχου της Καρύταινας, θέλω να αναφέρω τα εξής:

Καλά έκανε και πήγε. Πρέπει οι Αρχές του τόπου να τιμούν τις γιορτές των χωριών και τις παραδόσεις μας. Δε φθάνει όμως μόνο αυτό. Αυτό που έχει σημασία και αξία είναι πόσο νοιάζεσαι για τον τόπο, πόσο γνωρίζεις τα προβλήματα, τι έχεις κάνει για τα χωριά και αν δεν έχει κάνει κάτι είναι προτιμότερο να μην μιλάς γιατί εκτίθεσαι.

Στον Εσπερινό λοιπόν παρευρέθηκα και εγώ και μετά το πέρας του, αφού δέχθηκα τις ευχαριστίες για ό, προσφέραμε ως περιφερειακή αρχή στην Καρύταινα και δεν είναι λίγα, δέχθηκα επίμονες ερωτήσεις από τους εκπροσώπους της Τοπικής Κοινότητας και του Συλλόγου για το τι έχει γίνει σχετικά με το αίτημα που είχε υποβληθεί κατά τη θητεία μας και αφορούσε στη δημιουργία μονοπατιού περιμετρικά της Καρύταινας με διέλευση μέσα από τον Αλφειό και το Λούσιο με ανεμόσκαλες με ταυτόχρονη ανάδειξη των βραχόσπιτων που υπάρχουν αιώνες εκεί.

Ένα πρωτοποριακό έργο για την τουριστική ανάπτυξη της Καρύταινας.

Τους απάντησα ότι είναι ενταγμένη μελέτη η οποία και ολοκληρώθηκε καθώς και ενταγμένο έργο με εξασφαλισμένες πιστώσεις για την υλοποίησή του.

Ο κ. Σκαντζός που ευρίσκετο δίπλα και τον ρώτησα γιατί δεν προχωρούν στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου μου απάντησε με υπεροπτικό μάλιστα ύφος «όλο τέτοια λες Βαγγέλη, δεν υπάρχει μελέτη , δεν υπάρχει έργο»

Ακολούθησε έντονος διάλογος στον οποίο συμμετείχε και ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης , λέγοντας πως δεν έχει πληρωθείσα ο μελετητής.

Δυστυχώς κ. Σκαντζέ  ούτε να πληρώσετε δεν είστε ικανοί.

Έτσι δεσμεύτηκα, παρουσία αρκετών κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής, που άκουγαν τις αντεγκλήσεις  μας να απαντήσω με στοιχεία και να αποδείξω για μία ακόμα φορά την άγνοια, την ανυπαρξία και την αδιαφορία του κ. Σκαντζού και της περιφερειακής αρχής, που ούτε την ύπαρξη του εν λόγω έργου δεν γνώριζαν.

Σήμερα λοιπόν γα του λόγου το αληθές και επειδή μου αρέσει να μιλάω πάντα με στοιχεία και όχι με αερολογίες ,όπως ο κ. Σκαντζός, ενημερώνω ότι το έργο είναι ενταγμένο στο 4ο ΕΑΠ με κωδικούς 7α και 7β και με ποσά 35 χιλιάδες ευρώ και 150 χιλιάδες ευρώ για μελέτη και υλοποίηση έργου αντίστοιχα.

Αυτή είναι η διαφορά μας κ. Σκαντζέ. Εμείς νοιαζόμασταν, νοιαζόμαστε και θα νοιαζόμαστε για την Αρκαδία μας και μιλάμε με ειλικρίνεια στους συμπατριώτες μας και όχι με ψέματα με τα οποία προσπαθείτε να καλύψετε την ανυπαρξία και ανικανότητά σας.

Εσείς αδιαφορείτε και αγνοείτε έργα ουσιαστικά , τα οποία έχουν μείνει πίσω.

Ας κάνουν υπομονή οι συμπατριώτες μας, για ένα χρόνο ακόμα, και με την ψήφο τους θα μας δώσουν εκ νέου την ευκαιρία να τους υπηρετήσουμε και να συνεχίσουμε την μεγάλη προσπάθεια για την ανάπτυξη του τόπου μας, την οποία ανέκοψε η δική σας αδιάφορη και ανίκανη παρουσία στην περιφερειακή αρχή της Πελοποννήσου.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.