Πολιτικη

Τζιούμης: "Ν' αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες" (vid.)

Φωτογραφία: tripolis.gr

Ανακοίνωση του Δήμου Τρίπολης

Καλλιεργήσιμες εκτάσεις οι οποίες επλήγησαν από τον παγετό και τη χαλαζόπτωση επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος μαζί με τον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Μανώλη Σκαντζό.

Μαζί τους ήταν επίσης ο Θεματικός Αντιπεφερειάρχης κ. Στάθης Αναστασόπουλος, ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Παπαδάτος και ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Τρίπολης κ. Ιωάννης Ασσιούρας.

Ειδικότερα, έγινε αυτοψία και διαπιστώθηκε η έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα καιρικά φαινόμενα σε περιοχές του Δήμου Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης, σημείωσε: «Φαίνεται ότι η ζημιά είναι σημαντική. Η ουσία είναι ότι πρέπει γρήγορα ο ΕΛΓΑ να κάνει εκτίμηση και να βγουν το δυνατόν συντομότερο οι αποζημιώσεις. Οι αγρότες βάλλονται από την ακρίβεια, βάλλονται και από τις καιρικές συνθήκες. Ο ΕΛΓΑ πρέπει να κινητοποιηθεί άμεσα, όπως το έκανε και πέρυσι. Ανδρέα, έχεις μεγάλο βάρος επάνω σου. Η κλιματική αλλαγή φέρνει μεγάλες καταστροφές, δυστυχώς.

Εγώ οφείλω να πω ότι αυτά τα χρόνια που είμαι Δήμαρχος, ο κ. Λυκουρέντζος ήταν δίπλα μας, όσες φορές χρειάστηκε να επέμβει ο ΕΛΓΑ. Το πήρε πάνω του και έκανε ό,τι προσπάθειες μπορούσε για να αποζημιωθούν οι αγρότες. Είμαι σίγουρος ότι το ίδιο θα πράξει και τώρα. Το τοπικό υποκατάστημα του ΕΛΓΑ πρέπει να ενισχυθεί με προσλήψεις, για να γίνουν γρήγορα οι εκτιμήσεις».    

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, είπε: «Το υποκατάστημα Τρίπολης του ΕΛΓΑ θα ενισχυθεί με ανθρώπινο δυναμικό, ώστε με μεγάλη ταχύτητα να προχωρήσει το εκτιμητικό έργο και στην συνέχεια να δοθούν οι αποζημιώσεις».

Για αποκαρδιωτική ζημιά μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Μανώλης Σκαντζός, ενώ υπογράμμισε την άμεση ανταπόκριση του Προέδρου του ΕΛΓΑ σε κάθε ανάλογη περίπτωση.

Δείτε εδώ τις σχετικές δηλώσεις

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.