Πολιτικη

Παπαηλιού: Ανάγκη η χάραξη εθνικής στρατηγικής έναντι στην Τουρκία

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Γιώργος Παπαηλιού

Μήνυμα του Βουλευτή Αρκαδίας για τη σημερινή, θλιβερή επέτειο

Η ιστορία τα Ποντιακού Ελληνισμού υπήρξε μακρά και τρικυμιώδης. 

Η γενοκτονία του από το τουρκικό κράτος δεν στάθηκε ικανή να διακόψει την ιστορική διαδρομή του και την εκ μέρους του διατήρηση της εθνικής ταυτότητας,  της γλώσσας, των ηθών και των εθίμων, των λαϊκών παραδόσεων και του πολιτισμού του.   

Μετά τον  ξεριζωμό του από τις πατρογονικές εστίες,  ενσωματώθηκε στον εθνικό κορμό, επιδεικνύοντας  ζωτικότητα, δυναμισμό και το ανεξάρτητο και προοδευτικό πνεύμα του, που του επέτρεψε να έχει ενεργό και δημιουργική παρουσία συνεχώς, εδώ και παντού. 

 

Η επέτειος της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το τουρκικό κράτος, εκτός από την υποχρέωση διατήρησης άσβεστης της ιστορικής μνήμης που επιβάλλει, αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για εθνική αυτογνωσία αλλά και για τη συνειδητοποίηση της ανάγκης  χάραξης εθνικής στρατηγικής έναντι της τουρκικής επιθετικότητας, η οποία συνιστά τη μείζονα απειλή για τον Ελληνισμό.          

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.