Πολιτικη

"To ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο, δυνατό"

Φωτογραφία: Νίκος Ανδρουλάκης/ facebook

Με πλείστες αναφορές στο παρελθόν του κινήματος, διεξάγεται από χθες στο στάδιο Ταε Κβον Ντο στην Αθήνα το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Κατά τη επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου και την ομιλία του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη, παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι πρώην Πρόεδροι και Πρωθυπουργοί της χώρας Κώστας Σημίτης και Γιώργος Παπανδρέου, αλλά και ο πρώην Πρόεδρος Ευάγγελος Βενιζέλος. Παρόντες και οι Αρκάδες Κώστας Λαλιώτης και Παρασκευάς Αυγερινός.

Να σημειώσουμε πως τιμήθηκε η μνήμη τόσο της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά- αφέθηκε κενή μια καρέκλα στην πρώτη σειρά, με ένα λουλούδι επάνω-, όσο και του μεγάλου συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, μέσω της αναπαραγωγής ενός μέρους της ηχητικής επένδυσης της ταινίας "Οι δρόμοι της φωτιάς", που είχε τιμηθεί με βραβείο Όσκαρ.

Πρόεδρος του 3ου Συνεδρίου του κόμματος εξελέγη ο πρώην Υπουργός, Πέτρος Ευθυμίου, μετά από πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη. Ο τελευταίος επεσήμανε, μεταξύ άλλων, τα εξής στη χθεσινή του ομιλία:

Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Η ελπίδα είναι εδώ, η ελπίδα για καλύτερες μέρες για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Για μια ισχυρή παράταξη με εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Σήμερα η παρουσία σας είναι συγκλονιστική. Αυτό είναι ένα καθαρό μήνυμα αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης.

Τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση την πιστεύω είναι το όραμα μου γι' αυτό αγωνίζομαι. Πρόθεση μου είναι να ενώσω όλες τις κατακερματισμένες δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός πόλους εξουσίας απέναντι στη Νέα Δημοκρατία που δεν θα θυμίζει σε τίποτα από την διακυβέρνηση ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Για να ζει ο ελληνικός λαός σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον και να έχει πραγματική πολιτική επιλογή αξιοπρέπειας.

Το Δεκέμβρη, 270.000 δημοκράτες πολίτες υπέγραψαν την αφετηρία. Σε αυτές τις διαδικασίες αποδείχτηκε περίτρανα πόσο βαθιά είναι η κοινωνική μας ρίζα σε αυτό τον τόπο. Είναι τώρα όπως σειρά μας να αναλάβουμε αυτή την βαριά ευθύνη και να αποδείξουμε ότι και μπορούμε και θέλουμε. Τιμώντας την ισχυρή εντολή που πήρα το Δεκέμβρη για ενότητα ανανέωση και πολιτική αυτονομία με τα κόμμα ανοιχτό δημοκρατικό δεμένο στη βάση της παράταξης.

Φαίνεται ότι έχει ασθενή μνήμη ο Αλέξης Τσίπρας και ξέχασε ότι τον Ιανουάριο του 2015 έλεγε στον ελληνικό λαό ότι έρχεται η πρώτη φορά αριστερά και ξαφνικά ως μπάμπουσκα έβγαλε τον ακροδεξιό κύριο Καμμένο. Αν ψάχνει ξανά τέτοια μέτωπα υπάρχουν λύσεις. Προσφέρονται λύσεις και στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Άλλωστε ποια η διαφορά του κύριου Καμμένου με τον κύριο Βελόπουλο;  Μια κηραλοιφή δρόμος είναι, ας τον περπατήσει! Εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού σε εκλογές».

Δεν θα στήσουμε κυβέρνηση του παρασκηνίου υπό την καθοδήγηση μόνο οικονομικών συμφερόντων και αυτό ας το πάρει χαμπάρι και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν πρόκειται να μιμηθούμε τον ακραίο οπορτουνισμό τους για να κατακτήσουμε την εξουσία διχάζοντας τον Ελληνικό λαό.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.