Πολιτικη

Περιφερειακό Συμβούλιο: "Ο παραλογισμός δεν σταματά εδώ"

Φωτογραφία: αρχείου arcadia938.gr

Eπιστολή της Αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου της Πελοποννήσου προς τον....Πρόεδρο του Οργάνου!

Η κ. Μπούζα αναφέρει τα εξής:

κ. Πρόεδρε,

Η  μη τήρηση από πλευράς σας, του Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, έχει δημιουργήσει αναταραχή και δυναμιτίζει την ομαλότητα στις συνεδριάσεις του Σώματος. 

Ο σεβασμός στον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, δεν αρκεί να ανακοινώνεται ως πρόθεσή σας, αλλά πρέπει να ισχύει στην πράξη. 

Η παράτυπη, αδικαιολόγητη και εκτός δικαιοδοσίας σας, απόφαση διακοπής της 9ης συνεδρίασης της 16 -5-2022, λόγω της άρνησής σας να εφαρμόσετε τα όσα ρητά προβλέπει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Σώματος σχετικά με τα εκτός ημερησίας θέματα αρθρ.14 παρ. 5, έχει δημιουργήσει συνθήκες δυσανεξίας και ενόχλησης στο Σώμα.

Τη στιγμή που κατά παράβαση του άρθρ. 16, αιφνιδίως και παρατύπως, ανακοινώσατε την διακοπή της συνεδρίασης, συγχρόνως ενημερώσατε από μικροφώνου, πως αυτή, ως συνεχιζόμενη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη Δευτέρα δηλαδή την  23 -5-2022. 

Συγχρόνως θέματα που έφεραν οι αντιπολιτεύσεις με υπογραφές των Συμβούλων, ορίσατε να συζητηθούν παρατύπως, μετά την παρέλευση του χρονικού διαστήματος των έξι (6 ) ημερών που προβλέπει στο άρθρ.10 παρ. 5, ο  οικείος Κανονισμός. 

Ο παραλογισμός όμως, δεν σταματά εδώ. 

Ορίσατε  τη Δευτέρα 30-5-2022 να γίνει η 10η συνεδρίαση του Σώματος και την 2-6-2022 να γίνει η συνέχιση της 9ης συνεδρίασης . 

Οι συνεδριάσεις με την αντίστροφη μέτρηση, δηλ. πρώτα η 10η συνεδρίαση και έπειτα η 9η, θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα, αφού όπως θα έπρεπε να γνωρίζετε οι αποφάσεις   λαμβάνουν συνεχιζόμενο αύξοντα αριθμό με ημερολογιακή αντιστοιχία.

 Άραγε τι είδους αρίθμηση θα λάβουν; Δεν θα υπάρξει δυσλειτουργία και αναίτια αναταραχή; 

Επιτέλους σεβαστείτε το θεσμό, βρείτε λύσεις στα προβλήματά σας και μην περιθωριοποιείτε το Περιφ. Συμβούλιο με τέτοιου είδους καμώματα.

 

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕ.ΣΥ.Π.

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.