Πολιτικη

"Ο Λαμπράκης ζει και μας οδηγεί"

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου/ Γιώργος Παπαηλιού

Στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στην Κερασίτσα, βρέθηκε χθες, Σάββατο, 28 Μαΐου 2022, ο Βουλευτής Αρκαδίας, Γιώργος Παπαηλιού

Σχετικά με τις εκδηλώσεις εις μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη- που ξεκίνησαν χθες κι ολοκληρώνονται σήμερα στην Κερασίτσα-, ο κ. Παπαηλιού δήλωσε τα εξής:

Οι εκδηλώσεις «μνήμης και τιμής» για τον «ήρωα της Ειρήνης» Γρηγόρη Λαμπράκη γίνονται υπό τη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος «έχει φέρει τα πάνω κάτω» σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βέβαια, πόλεμοι διεξάγονται και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Υπόβαθρό τους τα (μεγάλα) συμφέροντα που, συγκρουόμενα,  προωθούνται από τους ισχυρούς της γης, οι οποίοι προσπαθούν να υποτάξουν τους λαούς οικονομικά, πολιτιστικά και πολιτικά. 

Η επίκληση του διεθνούς δικαίου εκ μέρους τους γίνεται κατά το δοκούν, αφού το ερμηνεύουν και το εφαρμόζουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η Ειρήνη δεν είναι δεδομένη, αφού εξακολουθεί και σήμερα να είναι «ζητούμενο».

Οι Λαοί όλου του κόσμου πρέπει να κινητοποιηθούν προς την κατεύθυνση διασφάλισης της Ειρήνης παντού. Ο Γρηγόρης Λαμπράκης, με τη δράση και την ίδια τη ζωή του, κατέστη σύμβολο των λαϊκών αγώνων για την Ειρήνη.

Ο Λαμπράκης ζει και μας οδηγεί.

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.