Πολιτικη

Tζιούμης: "Τυχόν προβλήματα στην ελεγχόμενη στάθμευση, θα επανεξεταστούν"

Φωτογραφία: video screen/ facebook

22ο "Πάρε θέση"- Η τακτική επικοινωνία του Δημάρχου Τρίπολης με τους δημότες, Κυριακή 29 Μαΐου 2022 (VIDEO).

Mετά από μια μικρή διακοπή ενός μηνός- "ελέω" Πάσχα-, ο κ. Τζιούμης επανέλαβε απόψε την "ζωντανή" επικοινωνία του με τους δημότες, μέσω facebook. Μεταξύ άλλων, έγινε αναφορά στα παρακάτω ζητήματα, μετά από σχετικές ερωτήσεις που τέθηκαν:

Ο δρόμος προς το Πανεπιστήμιο

Ο Δήμος έχει ετοιμάσει τη μελέτη για το δρόμο, ωστόσο η διαδικασία έχει καθυστερήσει όσον αφορά τη δικαστική διαδικασία καθορισμού των αναπόφευκτων απαλλοτριώσεων. Η σχετική δικάσιμος, στο Ναύπλιο, έχει ορισθεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών

Ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής περιλαμβάνει την αγορά 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων- ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει σύντομα-, ενώ προχωρά η κατασκευή ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων, που θα προσφέρει στους πολίτες τη δυνατότητα της απρόσκοπτης χρήσης του ποδηλάτου, είτε για πρακτικούς λόγους είτε για λόγους αναψυχής. Επιπρόσθετα, υπάρχει σχεδιασμός για την βελτίωση των πάρκων της πόλης.

Εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρίπολης, έχει εξασφαλιστεί η ανάπλαση των οδών που συνδέουν την πλατεία Κολοκοτρώνη με την πλατεία Εθνάρχου Μακαρίου (Ανεξαρτησίας), έργο προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ. Όσον αφορά τον "ψηφιακό μετασχηματισμό", στόχος του Δήμου είναι να έχει ψηφιοποιηθεί πλήρως μέχρι τον επόμενο χρόνο. Τέλος, όπως αναφέρθηκε, θα υπογραφεί σύντομα η σύμβαση για τη δημιουργία του "ψηφιακού μουσείου του Αγώνα", που θα στεγαστεί στο Πετροπούλειο κληροδότημα.

Ελεγχόμενη Στάθμευση

Ο Δήμαρχος Τρίπολης υποστήριξε πως μέσα σ' ένα μήνα εφαρμογής, το "κέντρο έχει ανασάνει". Ωστόσο, όπως δήλωσε, αφού περάσει κάποιος χρόνος, τυχόν προβλήματα θα επανεξεταστούν. Μέσα στον Ιούνιο δε, θα υπάρξει προκήρυξη για τη δημιουργία δημοτικών πάρκινγκ. Όσον αφορά τη πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς, ο κ. Τζιούμης ανέφερε πως δεν μπορεί σ' αυτή, όπως είναι σήμερα, να υπάρξει σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης, όπως και στους δρόμους που την περιβάλλουν. 

Δείτε αναλυτικά όσα ειπώθηκαν:

 

 

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.