Πολιτικη

Βολές Γιαννακούρα για την εικόνα της Μονής Καλτεζών (pics)

Φωτογραφία: Δελτίο Τύπου

"Ο κατήφορος πλέον δεν έχει όρια και στην πολιτική δεν είναι επιτυχία να βγεις κάπου, επιτυχία είναι τι αφήνεις πίσω σου. Και δυστυχώς εσείς φεύγοντας αφήνετε συντρίμμια", αναφέρει σε δελτίο Τύπου που απέστειλε.

Αναλυτικά σε αυτό αναφέρει:

Φεύγω και αφήνω πίσω μου συντρίμμια…

29 Μαΐου 2022 βρέθηκα στην ιστορική Μονή Καλτεζών, επ’ ευκαιρία της Επετείου της συγκρότησης της Πελοποννησιακής Γερουσίας.

Ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από τον ιερό και πολύ αγαπητό σε μένα χώρο με μεγάλη πίκρα, στενοχώρια και απογοήτευση.

Η εικόνα που αντικρίζει κανείς είναι ένα μοναστήρι ερειπωμένο με τα περισσότερα κελιά πλέον γκρεμισμένα (ακόμα και ο χώρος που λέγεται ότι λειτούργησε Κρυφό Σχολειό) και οσονούπω θα πέσουν και τα υπόλοιπα δυτικά κελιά.

Ό,τι καταφέραμε ως περιφερειακή αρχή Τατούλη, αφού είχαμε εντάξει 170 χιλιάδες ευρώ για υλοποίηση του έργου, και αφού είχαμε μετά από πολλές συναντήσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού πάρει, τον Αύγουστο του 2019, την οριστική άδεια για εργασίες, το άφησαν στην τύχη του, παρά τις επερωτήσεις μου στο Περιφερειακό Συμβούλιο για επίσπευση των εργασιών, δυστυχώς δεν προλάβαμε τα χειρότερα.  Αυτή τη στιγμή η εικόνα της Ιεράς Μονής είναι αποκαρδιωτική. Ενός Μοναστηριού που δεν είναι μόνο τόπος λατρείας αλλά και τόπος ιστορίας.

Μία αυλή του Μοναστηριού, που ήταν γεμάτη λουλούδια και μοσχοβόλαγαν οι βασιλικοί πλέον παρατημένη.

Όσο δε αφορά στην εκδήλωση για την Επέτειο ήταν τόσο υποβαθμισμένη που δεν πάει πιο κάτω (μοναδική εξαίρεση η πολύ καλή ομιλία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας Φώτη Γκέσουρα).

Απουσία όλων των βουλευτών, Περιφερειάρχη, Δημάρχου, Δημοσιογράφων και τηλεοπτικών μέσων , φιλαρμονικής, αγήματος στρατού, λιγοστοί πολίτες που και αυτοί αμήχανα αντιμετώπιζαν την πρωτόγνωρη υποβάθμιση της εκδήλωσης. Ούτε καν επιμνημόσυνη δέηση δεν εψάλη στο μνημείο και ούτε κατάθεση στεφάνων έγινε. Και ένας Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας να κοιτάζει αμήχανα λες και δεν ήξερε που βρισκόταν και ερωτηθείς από εμένα «γιατί δεν γίνεται κατάθεση στεφάνων» μου απάντησε άκουσον-άκουσον ότι «δεν είναι απαραίτητο».

Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για εθνική εορτή τοπικού χαρακτήρα που υπεύθυνη για αυτήν είναι η Περιφέρεια. 

Η Περιφερειακή αρχή Νίκα μάλιστα είχε κάνει τη Μονή Καλτεζών έμβλημα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και είχε δημιουργήσει ειδική αναμνηστική πλακέτα.

Πόσο πιο κάτω άραγε θα μας πάει αυτή η περιφερειακή αρχή σε κάθε τομέα; 

 Κάντε κάτι επιτέλους για την Αρκαδία, την οποία εμείς αγαπάμε και δεν κάνουμε αντιπολίτευση για αντιπολίτευση, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να μένω άφωνος μπροστά σε τέτοιες καταστάσεις και εικόνες.

Ο κατήφορος πλέον δεν έχει όρια και στην πολιτική δεν είναι επιτυχία να βγεις κάπου, επιτυχία είναι τι αφήνεις πίσω σου. Και δυστυχώς εσείς φεύγοντας αφήνετε συντρίμμια.

Βαγγέλης Γιαννακούρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας
Τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Σχόλια

Το Arcadia938.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης υβριστικών, συκοφαντικών, ρατσιστικών σχολίων και διαφημίσεων, καθώς αντιβαίνουν στις διατάξεις την κείμενης νομοθεσίας. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά προσωπικές απόψεις αναγνωστών.